Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra Euroliga Sopronban
Fegyverneky Zsófia szerint az, hogy Sopronban játszhatnak a Galatasaray ellen, élhetőbb és jobb megoldás számukra fotó: Soproni Téma-archívum

Múlt héten két bajnoki találkozón kétszer is nyert a Sopron Basket csapata

Újra Euroliga Sopronban

| Rázó László | Sport

Ezen a héten ismét Euroliga-mérkőzéseket rendeznek városunkban. A nemzetközi szövetség döntése egyértelmű visszajelzés arról, hogy a december első napjaiban rendezett csoportmeccsek soproni rendezése kiválóan sikerült.

– Nagyon örültem, hogy egy ilyen nehéz, kaotikus időszak után mindkét mérkőzésünket győzelemmel zártuk – mondta lapunknak Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket csapatkapitánya. – Látszott, hogy ez a legmagasabb szint, szerintem sokat tudtunk fejlődni, ugyanakkor az is látszott, hogy csapatszinten a védekezésben és a támadásban is van még mit csiszolniuk. 

Fegyverneky Zsófia úgy véli, hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy az első után újabb HUB-ot rendeznek Sopronban, immár csak két csapat részvételével: a Galatasaray és a Sopron Basket kétszer is összecsap városunkban.

– Az újabb rendezés lehetősége is mutatja, mennyire profi munkát végeznek a klubunk vezetői – tette hozzá a csapatkapitány. – Számunkra is rendkívül pozitív a hazai rendezés, hiszen nem kell Törökországba utaznunk, az ottani protokoll szerinti tesztelésen átesni, megszokni a környezetet. Emellett az is lényeges, hogy ezzel a két mérkőzéssel elkerültük, hogy a januári csoportmeccsek során néhány nap alatt három helyett négy mérkőzést kelljen lejátszani. Ez így sokkal élhetőbb és jobb megoldás.

A Galatasaray elleni két mérkőzésen (a keddi találkozó lapzártánk után ért véget) a Sopron Basket csapatkapitánya szerint az a fontos, hogy kihozza magából minden játékos azt, amire a jelenlegi állapotban maximálisan képes. Fegyverneky Zsófia bízik benne, hogy fizikálisan előrelép a csapat, és egyre kevésbé látszanak majd rajtuk a koronavírus-fertőzés miatt kihagyott edzések.

Győzelmekkel hangoltak

Két bajnoki találkozóval hangolt a Galatasaray elleni Euroliga-mérkőzésekre a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese múlt héten két idegenbeli összecsapáson magabiztosan győzött. A fővárosban, a Vasas Akadémia ellen lejátszott találkozó első két negyedében 52 pontot szerzett a soproni együttes, amelyben ezúttal is többet szerepeltek a fiatalok. Czukor Dalma 13 pontot és három triplát tudott szerezni a mérkőzésen, amelyen a vendégek meg sem álltak száz pontig. A végeredmény: Vasas Akadémia – Sopron Basket: 71–100.

A szombatra tervezett, PINKK-Pécsi 424 elleni találkozó esetében több minden is változott: egyrészt az Euroliga-szereplés miatt már pénteken megtartották a meccset, másrészt pedig a pécsiek rendkívül sportszerűen feladták a pályaválasztói jogot azért, hogy a Sopron Basketnek ne kelljen hosszú utazást vállalnia a fontos nemzetközi találkozók előtt. Így tehát szombat helyett pénteken és Pécs helyett Sopronban rendezték meg a mérkőzést, amelyen érvényesült a papírforma: ezen a meccsen is 52 pontot szerzett a Sopron az első két negyedben, a végére pedig száz pont fölé került a csapat. A fiatalok közül Czukor Dalma 15, Pfeiffer Virág 11, Varga Aliz 9 pontot dobott. A végeredmény: PINKK-Pécsi 424 – Sopron Basket: 53–104.

– Köszönjük a pécsi csapat sportszerű hozzáállását, komolyan felkészültünk ellenük, látszott csapatukon a fejlődés – mondta az Euroliga-találkozók előtti utolsó mérkőzésről Gáspár Dávid vezetőedző. – Örülök, hogy a fiataljaink ma ismét bizonyították, hogy komoly lehetőség rejlik bennük.

Bourges-ban lesz a következő buborék

A FIBA döntése értelmében biztossá vált, hogy januárban Franciaországba utazik a Sopron Basket. Az Euroliga „buborék” rendszerű csoportmeccseinek első körét városunkban rendezték. A januári második csoportkör mérkőzéseit a franciaországi Bourges városában játszhatja Gáspár Dávid együttese. A Sopron Basket két francia csapat, a Bourges Basket és a Basket Landes együttesei ellen lép parkettre, mert a Galatasaray elleni mindkét összecsapást már ezen a héten lejátsszák Sopronban. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...