Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra az extraligában a Turris SE?
soproni asztaliteniszezők értékelték az elmúlt évadot. Fotó: Németh Péter

Tóth Tibor: „Az az igazi klub, ahol van utánpótlás és gyereknevelés”

Újra az extraligában a Turris SE?

| Páder Vilmos | Sport

Éremosztással egybekötött évadzárót tartott a megújult Kőszegi úti sportcsarnokban a soproni Turris SE asztalitenisz szakosztálya.

A közelmúltban megtartott évad­­záró eseményen megjelent és felszólalt dr. Simon István alpolgármester, aki elismerően beszélt az egyesület megújulásáról. Gratulált a felnőtt gárda NB I-ben (a nyugati csoportban) elért második helyéhez, köszöntötte az örökifjú pingpongost, a 86. évében járó Puskás Árpádot, akinek neve összeforrott a soproni asztalitenisszel.

Az egykor szebb napokat meg­­­­­­­­­­­­élt szuper­­ligás együttesnél dr. Pa­­ál Dávid magasra tette a mércét. Ő azonban az asztali­tenisz szövetség munkatársa lett. A ta­­valy nyáron megalakult új elnökség, élén dr. Fehér Ákos főorvossal és Tóth Tibor vezetőedzővel új alapokra helyezte az egyesület munkáját.

A vezetőedző ismertette szakmai elképzeléseit, első számú feladatnak a fiatalok to­­borzását, az utánpótlás nevelését tartja. Elmondta: „Az az igazi klub, ahol van utánpótlás és gyereknevelés”. Második helyen az iskolás programot jelölte meg, harmadik pontként az újonc és serdülő korú csapatok versenyeztetését emelte ki. Célja, hogy növelje az asztaliteniszező hölgyek számát.

Zárásként dr. Simon István át­­adta az NB I-es második helyezett felnőtt csapatnak az ezüstérmeket, majd sok sikert és szerencsét kívánt a júliusi extraliga osztályozójához. Dr. Fehér Ákos elnök záróbeszédében megköszönte a versenyzők helytállását, az NB I., NB III. és megyei csapatok jó szereplését, az országos ranglistaversenyeken elért egyéni és páros sikereket. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...