Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újabb nagy skalp Törökoszágból

| Munkatársunktól | Sport

A Salamanca után újabb nagy skalp került a Sopron Basket birtokába, miután a múlt heti Euroliga-mérkőzésen végig vezetve, magabiztos játékkal tudott győzni a török Hatay otthonában.

 A találkozón Fegyverneky, Duprée és Turner is kimagaslóan kosárlabdázott, a védekezésben pedig ismét nagyot alkotott a csapat. Ennek köszönhetően a harmadik negyedben már húsz pont is volt a Sopron Basket előnye. A végeredmény: Hatay BB – Sopron Basket, 56–66.

A bajnokságban aztán ismét edzőmeccs következett a soproni hölgyeknek. Az ELTE BEAC Újbuda nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni, a soproni csapat 51 ponttal nyerte a hazai mérkőzést Balogh Judit együttese ellen. A találkozón ismét komoly szerepet kaptak a fiatal soproni játékosok. A végeredmény: Sopron Basket – ELTE BEAC Újbuda: 96–45.

– Az Euroliga-mérkőzésen kiválóan védekeztünk, ismét azt láttam a csapattól, amit mindig látni szeretnék, ez a helyes út számunkra – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – Sajnos a bajnoki meccsről ugyanezt nem tudom elmondani, már második alkalommal érzem úgy, hogy ellenfelünk jobb hozzáállással kosárlabdázik, mint mi.

A rövid karácsonyi szünet előtt a Sopron Basket csapata csütörtökön este 6 órától a jelenleg csoportmásodik Riga csapatát fogadja.


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.