Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új kézilabdapálya épül
Most még hó borítja a leendő pályát, de várhatóan ősztől már a diákok kézilabdázhatnak rajta Fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés hozzájárul az egészséges életmódra neveléshez

Új kézilabdapálya épül

| Munkatársunktól | Sport

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és a vendéglátó szakképző iskola udvarán épül meg az új kézilabdapálya – jelentette be a helyszínen Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke.

A Magyar Kézilabda Szövetség a kormány támogatásával indította útjára a rekortánpálya-fejlesztési programot, amelynek részeként korszerű kézilabdapálya épül Sopronban. A szabványos, 22x42 méteres pálya köré palánkot és labdafogó hálót is kialakítanak. A kivitelezést a kézilabda szövetségen keresztül teljes egészében a magyar kormány finanszírozza.


– A kormány kiemelten támogatja a családokat, a gyerekeket, fontos célkitűzés az egészséges életmódra nevelés – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke. – Az elmúlt években ezért nemcsak a képzésre fordítottunk nagy hangsúlyt Sopronban, hanem a sportoláshoz szükséges háttér kialakítására is. Bővítettük a sportarénát, folytatjuk a városi stadion fejlesztését. Teljesen megújítottuk a kurucdombi sporttelepet, a Papréti csarnokot pedig több ütemben korszerűsítjük. Új műfüves pályák épültek a városban, emellett az Ágfalvi úton labdarúgó utánpótlás-nevelő központ létesül. Szabadtéri fitneszparkokat is létrehoztunk. A sportfejlesztések közül a legnagyobb beruházás az új modern uszoda építése a Lövérekben. Ez a közel sem teljes felsorolás is jól mutatja: jó úton járunk!


Barcza Attila végezetül megjegyezte, biztosak abban, hogy az új kézilabdapálya sokak számára még népszerűbbé teszi a a sportágat, így a fejlesztés hozzájárulhat az egészséges életmódra neveléshez is.


A tervek szerint az új beruházás a szeptemberi iskolakezdésig befejeződik, így ősztől már birtokba is vehetik a diákok.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.