Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új időpontok

| MTI | Sport

A következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot 2022. július 15–24-én rendezik meg az Egyesült Államokban.

A nemzetközi szövetség sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy az eseményt eredetileg 2021. augusztus 6–15. között tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpiát és a paralimpiát jövő nyárra halasztották, így új időpontot kellett keresni.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy az új dátum jóváhagyása előtt az angliai Birminghamben sorra kerülő Nemzetközösségi Játékok, valamint a müncheni Európa-bajnokság szervezőivel is konzultáltak, ugyanis mindkét világversenyt 2022 nyarán rendezik, de az atlétikai világbajnokság egyikkel sem ütközik. A 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságnak Budapest ad otthont.

A várakozásoknak megfelelően a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) is elhalasztotta májusról a magyar érdekeltségű női vízilabda olimpiai selejtezőtornát. A FINA azt is közölte, hogy a jövő nyári, fukuokai világbajnokságnak is új időpontot keres, miután a tokiói játékokat éppen arra az időszakra halasztották.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a januári Európa-bajnoki győzelmével már kiharcolta a tokiói szereplés jogát, a női csapatnak azonban még selejtezniük kell a kvótáért. A trieszti selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány terjedése miatt akkor májusra halasztották. Az Eb-bronzérmes magyarok a görögökkel, a kazahokkal, az izraeliekkel és az új-zélandiakkal szerepelnek majd azonos csoportban, a másik ötösben Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet. A tornáról az első két csapat harcolja ki – utolsóként – a tokiói indulást.

Kapcsolódó cikkek