Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
U16-osok a jégpályán
A Soproni Jégtörők U16-os csapata egyre komolyabb játékerőt képvisel. Fotó: Németh Péter

Koós Zoltán: Ettől a szezontól új vezetőedzővel dolgozunk

U16-osok a jégpályán

| Munkatársunktól | Sport

A hétvégén folytatódott a kispályás jégkorongbajnokság, ezúttal városunkban rendezték meg az aktuális fordulót, ahol a Soproni Jégtörők együttese is pályára lépett.

A Soproni Jégtörők együttese a nyugati csoportban szerepel a kispályás jégkorongbajnokságban. Az alapszakaszban öt további együttes játszik, minden résztvevő kétszer rendezhet játéknapot házigazdaként, ez alkalommal a Szigetszentmiklósi Jégoroszlánok, valamint az Óbudai Hoki Akadémia játékosai léptek jégre városunkban.

– Három résztvevő csapat van, így egy-egy játéknapon minden együttes két–két mérkőzést játszik, a találkozók 3-szor 15 percig tartanak, futóórás lebonyolítás mellett – tudatta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Egyesület elnöke. – Csapatunk általában két vagy három sorral lép pályára, tíz–tizenkét játékos áll rendelkezésre meccsenként. Az U16-osoknál azért már komoly iram van, lényegében percenként cseréljük a sorokat. Mi elsősorban tanulni szeretnénk ebben a bajnokságban, hiszen sok olyan csapattal mérkőzünk, amelyek egész évben csarnokban edzhetnek, mi pedig csak szezonálisan tudunk jeges tréningeket végezni.

A sportvezető szerint mind az U16-osoknál, mind pedig az U14-eseknél elmondható, hogy látványosan fejlődik a csapatok játéka, egyre inkább felveszik a versenyt a komolyabb erőt képviselő ellenfelekkel.

– A fejlődés nagyban köszönhető annak, hogy ettől a szezontól új vezetőedzővel dolgozunk – folytatta az elnök. – Egyesületünket segíti Tobler Rico svájci származású jégkorongozó, aki nagyon komoly jéghokis pályafutását a közelmúltban zárta le. Mivel hosszabb ideje Sopronban él, adta magát a lehetőség, hogy együttműködjünk annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalú legyen a jégkorongsport városunkban. A szakembert felkértük arra, hogy komplett jégkorong-fejlesztési koncepciót dolgozzon ki – és egyben megállapodtunk abban is, hogy ettől a szezontól vezetőedzőként irányítja csapataink szakmai munkáját. Egyre inkább látszik a fiatalokon, hogy komoly tréner kezei alatt dolgoznak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek