Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
U12: nemzetközi torna
A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia fiataljai a harmadik helyet szerezték meg a tornán Fotó: Németh Péter

U12: nemzetközi torna

| Munkatársunktól | Sport

A fiatalok is megemlékeztek Molnár Csabáról: hétvégén rendezték az U12-es korosztály számára az egykori kiváló kosárlabdázónak emléket állító nemzetközi kosárlabdatornát.

Horváth József, a szervező Soproni Sport­iskola Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője elmondta: a tornán három magyar, két cseh és egy német együttes vett részt, a fiatalok színvonalas mérkőzéseket játszottak a Krasznai-csarnokban.  

– Úgy gondolom, minden korosztályban fontos, hogy nemzetközi szinten is játsszunk meccseket – folytatta Horváth József. – Az U12-eseknél még elsősorban a képzés a fontos, de nyilván a versenyek, mérkőzések kiváló visszajelzést jelentenek az elvégzett munkáról. Ebben a korosztályban viszonylag szűk azon csapatok száma, akikkel meg tudunk mérkőzni, mivel a magyarországi versenyrendszerben a meccsek területi alapon zajlanak. Ezen tényezők miatt kifejezetten nagy jelentősége van az ilyen nemzetközi tornáknak.

A szakmai vezető örül annak, hogy az emléktorna keretében egyrészt a fiatalok is megismerkedtek Molnár Csaba nevével, másrészt pedig hasznos és jó mérkőzéseket játszottak a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosai.

– Természetesen az eredménnyel is elégedettek lehetünk, mivel csapatunk a harmadik helyen végzett a rendkívül erős mezőnyben. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a fiatalok némi nemzetközi rutint szereztek, kiélezett meccseken hasznosíthatták az edzéseken tanultakat – zárta Horváth József.

Kapcsolódó cikkek