Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
U10-es jégkorongtorna
A fiatal jégkorongozók hivatalos meccseketjátszanak, de az eredményt nem számolják Fotó: Németh Péter

Családias hangulatú minikupát tartottak a hétvégén

U10-es jégkorongtorna

| Rázó László | Sport

A családias hangulatú jégkorong minitornákon szakmailag is fejlődnek a gyerekek, és a csapaegységnek is jót tesz a hivatalos játék.

Hétvégén az U10-es korcsoport számára rendeztek jégkorongtornát Sopronban. A városi műjégpályán a hazaiak mellett a Szombathelyi Pingvinek, a szintén a vasi megyeszékhelyről érkező Nyugati Eszkimók, valamint a Veszprémi Jéglovagok léptek pályára. Mintegy 50 gyermek vett részt a meccseken, és a nézők sem maradtak el: 70–80-an követték az eseményeket.


– Ebben a korosztályban egyértelműen a játék öröme a cél. Hivatalos tornáról van szó, a szövetség versenyszabályzata alapján, versenybírók fújják a találkozókat, az eredményt ugyanakkor nem számoljuk – mondta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke. – A gyerekeknek szükségük van arra, hogy az edzések mellett összemérjék tudásukat más városok csapataival, viszont így nincs a meccseken eredménykényszer. Családias hangulatú minitornákról van szó, ahol szakmailag fejlődnek a srácok, és a csapaegységnek is jót tesz a hivatalos játék.


A soproni egyesület U8-as korosztályos csapata a hétvégén Zalaegerszegen vett részt hasonló, négycsapatos tornán.

Kapcsolódó cikkek