Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Turris: új edző érkezik
Sok fiatal sportoló vett rész a Turris SE évadzáróján Fotó: Németh Péter

Közgyűlést és évzárót tartott az asztalitenisz-egyesület

Turris: új edző érkezik

| Páder Vilmos | Sport

A közelmúltban tartotta meg közgyűlését és évadzáró ünnepségét a Turris SE a Kőszegi úti sportcsarnokban. Mindkét szakosztályból (asztalitenisz és teke) nagy létszámban érkeztek idősebb és fiatalabb sportolók, valamint küldöttek.

Megnyitó beszédében dr. Fehér Ákos elnök köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a város vezetése képviseletében dr. Simon István alpolgármestert, dr. Farkas Ciprián tanácsnokot és Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelőt is körükben üdvözölhette. Külön üdvözölte az egyesület örökös tiszteletbeli tagját, a jó egészségnek örvendő, nyolcvannyolc éves Puskás Árpádot, akinek döntő érdemei voltak az asztalitenisz soproni meghonosításában.

Dr. Fülöp József levezető elnök négy napirendi pontot tárt a közgyűlés elé, melyeket egyhangúlag elfogadtak. Az első a tisztségviselők megválasztása volt. A lemondott Keszei József alelnök helyett a közgyűlés dr. Fülöp Józsefet választotta meg. Az új alelnök megköszönte a bizalmat, majd ismertette az egyesület gondjait, legfontosabb feladatait, és megköszönte a város támogatását.

A távozott két edző, Böhm Gábor és Asbóth András helyére egy tréner már érkezett, az egykori válogatott Kohár Tamás. Neve jól cseng az asztalitenisz világában, korábban a Bayer München színeiben ütötte a kaucsuklabdát, majd Ausztriában is letette névjegyét. Az alapszabály módosítása után pénzügyi beszámolók hangzottak el, ekkor Varga György ismertette a tekézők, Stummer Gábor pedig az asztaliteniszezők pénzügyi helyzetét.

Zárásként dr. Simon István megköszönte a küldöttek, az edzők, a sportolók és a szülők munkáját. Kiemelte a sok óvodás és serdülő fiatal lelkes hozzáállását. Dr. Farkas Ciprián is elismeréssel beszélt a sportolókról. Végezetül különdíjakat adtak át a város vezető tisztségviselői. A legtöbbet fejlődő utánpótlás-játékos Kiss Máté, a legügyesebb óvodás játékos Péntek Kincső, a legjobban akaró ovis Katona Bence lett.

Kapcsolódó cikkek