Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Túrák időseknek
A Soproni Gyalogló Idősklub Mozgalom szervezésében mostantól csütörtökönként és szombatonként is indul gyalogtúra Fotó: Németh Péter

Elindult a Soproni Gyalogló Idősklub Mozgalom

Túrák időseknek

| Rázó László | Sport

Testmozgás, egészségmegőrzés, baráti kapcsolatok kialakítása, tartalmas programok – ezekkel a célokkal alakult meg városunkban is a Soproni Gyalogló Idősklub Mozgalom.

Dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke elmondta: Sopron két gyalogló klubbal is csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett Országos Gyalogló Idősklub Mozgalomhoz.

– Tudjuk, hogy az időskori demencia megelőzésében, az érrendszer karbantartásában milyen fontos szerepe van a mozgásnak, amely testnek-léleknek egyaránt jót tesz – mondta el dr. Sütő Teréz.  Erre teremtenek kiváló alkalmat ezek a túrák, amelyek azonban közösségi funkciót is betöltenek: sok nyugdíjas korú embernek nincs megfelelő programjai, hiányzik nekik a baráti társaság. Egy jó séta, túra jó lehetőség arra, hogy minden résztvevő megfelelő társaságot találjon magának
A mozgalom által szervezett első séta a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által meghirdetett egészség világnapja rendezvényhez kötődött. A múlt pénteki sétán a Lövér Szálló buszfordulója volt a találkozási pont, a résztvevőket dr. Farkas Ciprián tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte. A túrázók egy kisebb és egy nagyobb szintkülönbségű, egyaránt 2,5–2,5 kilométeres távot tettek meg.

– Heti rendszerességgel lesznek túrák mostantól: minden csütörtökön 10 órakor a Lővér Szálló buszfordulójánál, minden szombaton 10 órától pedig a Deák téren, a Deák Étteremnél találkozunk. Az első túránkon már mintegy hatvanan vettek részt, nagyon bízom benne, hogy a továbbiakban is ilyen népszerűek lesznek az általunk szervezett programok – zárta dr. Sütő Teréz.

Kapcsolódó cikkek