Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Történelmi siker
A történelmi, budapesti győzelem után a Soproni Tigrisek a bajnoki címért küzdhet az idén

A Tigrisek kerekesszékes csapata legyőzte nagy ellenfelét

Történelmi siker

| Rázó László | Sport

Történelmi sikert ért el a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata, miután Budapesten, saját otthonában tudta legyőzni a Budapesti Törekvés SE együttesét. A Tigrisek SE csapata így a bajnoki címért küzdhet az idei kiírásban.

Budapesten rendezték a nemzeti kerekesszékes kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapját. A fordulóban a házigazda Budapesti Törekvés SE mellett a DVTK és a Soproni Tigrisek SE játszott, a Soproni Sportiskola Sólymok együttese szabadnapos volt. A Tigrisek fantasztikus formában voltak, hiszen nemcsak a DVTK-t, hanem a házigazda Törekvést is legyőzték 47–34 arányban. Ez történelmi siker, hiszen a budapesti együttes 23 éve nem szenvedett vereséget hazai pályán, emellett a kerekesszékes bajnokságban is veretlenek voltak otthon.


– Vezetőedzőnk, Magyar András remekül összerakta a csapat védekezését, ennek köszönhetően könnyebben tudtunk labdákat szerezni és támadásokat vezetni – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Hatalmas eredmény a Törekvés otthonában a győzelem, amelynek köszönhetően már kimondhatjuk: a bajnoki címért küzdünk idén. Még háromszor találkozunk a Törekvés együttesével, egyszer Miskolcon, kétszer pedig Sopronban. Ha a hazai meccseket hozzuk, megszerezhetjük a bajnoki elsőséget.


A kerekesszékes bajnokságban legközelebb november 26-án, vasárnap rendeznek fordulót. A Tigrisek mellett a soproni Sólymok és a DVTK szerepel a játéknapon, melyet a Novomatic-arénában rendeznek.

Kapcsolódó cikkek