Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Történelmi futballsiker
Az ünneplés pillanatai az Izland elleni győzelem után – a válogatott kijutott az Eb-re Fotó: MTI – Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott negyedszer jutott ki az Eb-re

Történelmi futballsiker

| Munkatársunktól | Sport

Az Izland elleni 2–1-es győzelemmel biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott is résztvevője lesz a 2021 nyarára halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságnak.

A találkozón az izlandiak szereztek vezetést a 11. percben, mert Gylfi Sigurdsson könnyen fogható szabadrúgását Gulácsi Péter „bevédte”. A 88. percben a csereként beállt Nego egyenlített, majd az Eb-részvételt érő gólt Szoboszlai Dominik lőtte a hosszabbításban, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba. A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A 16. Európa-bajnokságot egyszer már elhalasztották, nem zárható ki, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) újra hasonló döntésre kényszerül. Mindenesetre az UEFA azon fáradozik, hogy mind a 12 rendező városban és szurkolók előtt lehessen mérkőzéseket játszani, jelenleg nem tervezi a helyszínek megváltoztatását. A magyar válogatott két többszörös világ- és Európa-bajnokkal (Franciaország, Németország), valamint a címvédő Portugáliával került egy négyesbe. A mieink a franciákkal és a portugálokkal Budapesten, Németországgal Münchenben mérkőznek majd meg.

A csoportból az első két helyezett jut tovább biztosan, de a harmadik helyezett is reménykedhet (a hat csoportharmadik közül a legjobb négy szintén továbbjut).

Az F-csoport programja:

Június 15., kedd 18 óra, Budapest: Magyarország–Portugália

Június 15., kedd 21 óra, München: Franciaország–Németország

Június 19., szombat 15 óra, Budapest: Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat 18 óra, München: Portugália–Németország

Június 23., szerda 21 óra, Budapest: Portugália–Franciaország

Június 23., szerda 21 óra, München: Németország–Magyarország

Döntetlen Szerbia ellen

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1–1-es döntetlent játszott a vendég szerb csapattal a Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának 5. fordulójában. A magyar együttes ezzel biztosította bennmaradását a második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. A magyar válogatott a szerdán (lapunk megjelenésének napján) játszott zárófordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.