Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tolnai emléktúra

Tolnai emléktúra

| Munkatársunktól | Sport

Az egykori kiváló tájfutóra és hegymászóra, Tolnai Katalinra emlékezett múlt hétvégén a SMAFC Tájfutó Szakosztálya.

 Tizenegy kilométeres emléktúrát szerveztek, amely a kertvárosból indult és a Várhely-kilátó érintésével jutott el a célhoz, a Lövér körúton található egyik vendéglőhöz.

– Tolnai Katalin SMAFC-kötődésű tájfutó volt – tudatta ­Molnár Tibor szervező, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője. – Tizenegy éve, 2009-ben társaival a Himalája egyik, addig ismeretlen hegycsúcsát próbálták meghódítani, azonban baleset érte őket, és mind a négyen életüket veszítették. Rájuk emlékezünk ilyenkor, január elején egy jó hangulatú túrázással. Fontos volt számunkra, hogy ez az alkalom nem teljesítménytúra, kényelmes távot választottunk, ráadásul nem túl nagy szintemelkedéssel, így bárki csatlakozhatott hozzánk.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.