Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tolnai emléktúra

Tolnai emléktúra

| Munkatársunktól | Sport

Az egykori kiváló tájfutóra és hegymászóra, Tolnai Katalinra emlékezett múlt hétvégén a SMAFC Tájfutó Szakosztálya.

 Tizenegy kilométeres emléktúrát szerveztek, amely a kertvárosból indult és a Várhely-kilátó érintésével jutott el a célhoz, a Lövér körúton található egyik vendéglőhöz.

– Tolnai Katalin SMAFC-kötődésű tájfutó volt – tudatta ­Molnár Tibor szervező, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője. – Tizenegy éve, 2009-ben társaival a Himalája egyik, addig ismeretlen hegycsúcsát próbálták meghódítani, azonban baleset érte őket, és mind a négyen életüket veszítették. Rájuk emlékezünk ilyenkor, január elején egy jó hangulatú túrázással. Fontos volt számunkra, hogy ez az alkalom nem teljesítménytúra, kényelmes távot választottunk, ráadásul nem túl nagy szintemelkedéssel, így bárki csatlakozhatott hozzánk.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.