Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tollaslabda: senior sikerek
A soproni senior tollaslabdázók, Kovács László és Kocsis Attila

Tollaslabda: senior sikerek

| Munkatársunktól | Sport

Kiválóan szerepeltek a soproni versenyzők a Magyar Tollaslabda Szövetség senior országos bajnokságán. A sportolók egyéniben három, párosban pedig egy éremmel térhettek haza Ceglédről.

A senior korosztályt képviselő tollaslabdázók országos bajnokságán nyolcvanan indultak, közülük három versenyző érkezett Sopronból. A kiírásban toll- és műanyag labdával játszott kategória is szerepelt – a versenyzők többsége, így a soproniak is az előbbit választották. Az erős mezőnyben a plusz harmincötös kategóriában Bak Miklós bronzérmet szerzett, és szintén bronzéremmel távozhatott a versenyről a plusz negyvenötösök között induló Kocsis Attila. A plusz ötvenes korosztályt képviselő soproni versenyző, Kovács László ezüstérmes lett, míg férfi párosban a Kovács László – Kocsis Attila kettős a dobogó harmadik fokára állhatott. 

– Az eredeti, tollal játszott mérkőzéseken nagyon erős mezőny gyűlt össze, rendkívül komoly eredmény, hogy négy érmet is meg tudtunk szerezni – mondta a versenyzőként is két érmet szerző Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke. – Az aktív felnőtt korosztályban már nem versenyző, korosodó generáció számára ez a senior országos bajnokság jelenti a csúcsot az évad versenyei között. Az eredmények tükrében nyugodtan kijelenthetem, hogy senior szinten a soproni tollaslabdázók az ország bármely egyesületével felveszik a versenyt. 

Kapcsolódó cikkek