Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tollaslabda bajnoki meccsek
Hétvégén először rendeztek Sopronban országos bajnoki fordulót tollaslabdázóknak Fotó: Németh Péter

Tollaslabda bajnoki meccsek

| Munkatársunktól | Sport

Történelmi pillanatnak lehettek tanúi azok a sportbarátok, akik kilátogattak a Fenyő téri iskola sportcsarnokába szombaton: városunk először adott otthont hivatalos országos tollaslabda bajnoki fordulónak.

A III. osztályú tollaslabda csapatbajnokság küzdelmeiben öt csapat vett részt, a soproniak mellett a Győr, a Veszprém, a Segesd, valamint a Cegléd sportolói játszották a mérkőzéseket. Egy összecsapás 5 mérkőzésből áll, a férfi egyes, a női egyes, a férfi páros, a női páros és a vegyes páros tagjai is megküzdenek egymással. 

– A harmadosztályú bajnokság is a Magyar Tollaslabda Szövetség égisze alatt zajlik, különböző helyszíneken rendezik a bajnoki fordulókat – mondta el Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke.

– Egy meccsnapon több mérkőzést játszanak a csapatok, így volt ez a hétvégén Sopronban is. Komoly eredménynek tartom, hogy városunkba tudtunk hozni egy ilyen játéknapot, hisz egyrészt erre korábban még sosem volt példa, másrészt pedig a soproni közönség is jobban megismerkedhetett a játékkal. Egy ilyen eseményen a hazai tollaslabda-társadalom figyelme is felénk fordul, összességében tehát rendkívül pozitív, hogy országos bajnoki fordulót rendezhettünk.

A szakvezető hozzátette: a soproni együttes az őszi fordulóban két ellenfelet tudott legyőzni, most Sopronban pedig egyszer győztek és négyszer kaptak ki. Így összességében harmadik helyen végeztek az ötcsapatos bajnokságban. A szombati játéknapon soproni részről kiemelkedő eredmény, hogy a Kovács László – Kocsis Attila férfi páros valamennyi összecsapáson megnyerte mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...