Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tokióban a vízipólósok

| Munkatársunktól | Sport

A magyar válogatott nyerte a Triesztben rendezett női vízilabda olimpiai selejtezőtornát: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a vasárnapi döntőben 13–11-re győzött a hollandok ellen.

Az olimpiai szereplést egy nappal korábban, az olaszok legyőzésével kiharcoló magyar női vízilabda-válogatott a hollandok elleni fináléval zárta a trieszti olimpiai kvalifikációs tornát, ám a döntőnek igazi tétje nem volt. Viszont presztízse igen. Bíró Attila szövetségi kapitány szerette volna folytatni a hollandok elleni remek szériát, másrészt további építkezésre igyekezett felhasználni az összecsapást.

– A magyar vízilabda nem engedheti meg magának, hogy hiányozzon az olimpiáról – szögezte le Faragó Tamás, aki szövetségi kapitányként világ- és Európa-bajnoki győzelemig vezette a női válogatottat. – Ennek megfelelően összetett győzelmet arattunk az olaszok ellen, és azért fogalmazok így, mert minden megvolt a csapatban, ami egy ilyen csodálatos eredményhez szükséges.

A rendkívül kemény kvalifikációs időszak után a magyar válogatott éremesélyesként utazik majd az olimpiára, erről Bíró Attila is beszélt a játékosoknak még a trieszti torna előtt.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...