Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tiszta lappal indul a szezon
Fegyverneky Zsófia (labdával) 19. szezonjára készül az Euroligában Fotó: Németh Péter

Fegyverneky Zsófia: Kiváló a hangulat most a Sopron Basketnél

Tiszta lappal indul a szezon

| Munkatársunktól | Sport

A tavalyi évben csúcsra jutott a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, hiszen Fegyvernekyék megnyerték az Euroligát. A csapatkapitány szerint azonban ez ma már nem számít, az új szezonban mindenki tiszta lappal indul.

– Milyenek a tapasztalataid az idei felkészülésről, mennyire állt össze a csapat?

– Szokás szerint most sem teljes kerettel készülünk, ettől függetlenül azt gondolom, hogy jól haladunk a csapatépítésben. Az új játékosaink kezdik elsajátítani azt a játékrendszert, amit a Sopron Basket alkalmaz. Emellett vannak kimondottan tehetséges fiataljaink, akik az akadémiáról kerültek a felnőttcsapathoz, említhetném Völgyi Lilit, Kókai Patríciát, de Erdélyiova és Molnarova is kimondottan jól teljesítettek, edzőmeccsen is ügyesen szálltak be a játékba.


– Egy Euroliga-győzelem után mi tudja motiválni a csapatot?

– A Sopron Basket, mint klub, felért a csúcsra a tavalyi szezonban, hiszen ennél nagyobb sikert klubszinten nem lehet elérni ma Európában. Ez már csak egy szép emlék, az új szezonban minden csapat és minden játékos tiszta lappal indul. Aki valaha is sportolt, az pontosan tudja, hogy egy kiemelkedő eredmény egyáltalán nem garantálja, hogy a következő időszak is hasonló sikereket hoz. Ezért idén is meg kell küzdenünk, ugyanakkor az Euroliga-győzelem megmutatta, hogy nekünk is bármi elérhető, nincs legyőzhetetlen akadály.


– Mi a motiváció egy ilyen rutinos játékosnak, egyáltalán hányadik szezonodat kezded?

– Azt biztosan tudom, hogy az Euroligában most lesz a 19. szezonom. Nyáron is edzésben tartottam magam, egyáltalán nem okozott sokkot a szervezetem számára, hogy augusztusban elkezdtük a kemény munkát. Annak örülök, hogy most már az edzőmeccsek időszakába léptünk, ez már izgalmasabb része a felkészülésnek. Kiváló a hangulat a csapatnál, sok a fiatal, családias a légkör, én pedig nagyon élvezem, hogy ismét pályán lehetek.

A Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés végeredménye:

Sopron Basket – UNI Győr: 54–80 (11–15, 16–20, 13–23, 14–22)

Sopron, 2022. szeptember 9.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...