Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tigrisek: sikerült a címvédés
A Soproni Tigrisek SE bajnoki aranyérmes csapatának tagjai: Magyar András edző, Taschner Kristóf, Nagy Tamás elnök, Serényi Tibor, Benei László, Sedric Roussel, Julienn Motto, Nyúl Szabolcs,

Tigrisek: sikerült a címvédés

| Munkatársunktól | Sport

A tavalyi elsőség után ismét megszerezte a bajnoki címet a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata.

A bajnokság utolsó fordulóját Miskolcon rendezték meg. Az előzetes eredmények alapján a záró játéknap előtt a sokszoros bajnok Törekvés SE tűnt esélyesebbnek a bajnoki cím megszerzésére. A soproniak ráadásul egyik legjobb játékosuk, a csapatkapitányi karszalagot viselő Molnár Attila nélkül léptek pályára. A sorsdöntő mérkőzésen mégis a Tigrisek bizonyultak jobbnak: hat ponttal győzték le a Törekvést, így a bajnoki cím azon múlott, hogy a házigazda DVTK ellen is sikerül-e nyerni. Magyar András tanítványai nem hibáztak, 56–39-re győzték le a miskolci csapatot, így megtörtént a címvédés: a Soproni Tigrisek SE kerekesszékes csapata a 2018/19-es szezonban is bajnoki elsőséget ünnepelhetett.  

– Örök igazság, hogy sokkal nehezebb megvédeni egy bajnoki címet, mint megszerezni az elsőséget – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Nem mi voltunk az esélyesek az utolsó forduló előtt, de a játékosok talán soha nem látott koncentrációval és elszántsággal léptek pályára a Törekvés ellen. Köszönetet szeretnék mondani a csapat tagjai mellett Magyar András vezetőedzőnek. Az ő érdeme, hogy az együttes épp a legfontosabb pillanatban szakmailag és morálisan is tökéletesen összeállt.

Kapcsolódó cikkek