Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tigrisek a tabella élén
A Soproni Tigrisek SE vezeti a tabellát az NB II. nyugati csoportjában, a csapat célja a végső győzelem és a feljutás kiharcolása Fotó: Németh Péter

Tigrisek a tabella élén

| Munkatársunktól | Sport

Magabiztosan vezeti az NB II. nyugati csoportjának küzdelmeit a Soproni Tigrisek férfi kosárlabdacsapata. Nagy Tamás klubelnök szerint azonban még hosszú út vezet a végső győzelemig.

– Nagy örömömre szolgál, hogy vezetjük a tabellát, a jelen állás szerint jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük az alapszakaszt – mondta el Nagy Tamás. – Hat hasonló képességű együttes van az első helyeken, ugyanakkor nekünk a legkedvezőbb a sorsolásunk a hátralévő fordulókban: 5 alkalommal játszunk hazai pályán és csak kétszer idegenben. Kiemelkedő siker volt a két hete lejátszott meccsünk, amikor Dombóvárról egy szinte telt házas, csarnokavató mérkőzésen tudtuk elhozni a bajnoki pontokat. Mindezt úgy értük el, hogy tartjuk magunkat az év elején eltervezett koncepcióhoz: minden meccsen legalább egy utánpótláskorú fiatal is pályára lép. 

A Soproni Tigrisek SE elnöke hozzátette: az alapszakasz-győzelem után még az első négy helyezett csapat körmérkőzést játszik, ezután alakul ki a végső sorrend az NB II. nyugati csoportjában. Az első két helyezett a többi csoportban élen végzett két csapattal keresztbejátszás keretében mérkőzik meg, ezután pedig négyesdöntő határoz a végső győztesről – ez a csapat az NB I. B csoportjába jut.

– Nagyon nehéz a végső győzelmet megszerezni, de továbbra is ez a célunk – tette hozzá a sportvezető. – Az U18-as csapatunk kiváló erőkből áll, amennyiben feljutnánk, az NB I. B csoportjának U20-as küzdelmeiben indíthatnánk ezt a kiemelkedően tehetséges korosztályt.

Kapcsolódó cikkek