Teniszvilágbajnok soproni fogorvos

| Pluzsik Tamás

Egy soproni fogorvos nyerte meg az orvos tenisz-világbajnokságot Máltán. Közel fél évszázados múltra tekint vissza a verseny, ahol dr. Rák Péter az 50+ korosztályban lett párosban győztes.

– Minden világbajnokságot megelőz egy országos szakmai bajnokság, melyen már évek óta rendszeresen indulunk a kollégáimmal, barátaimmal – mesélte dr. Rák Péter. – Mivel itt sikeresek voltunk, ezért úgy gondoltam, megmérettethetem magamat egy világbajnokságon is. Tavaly Csehországból, Plzenből már egy páros harmadik hellyel tértem haza. Idén partneremmel, dr. Orosz Lászlóval, a Debreceni Egyetem Sebészeti Intézetének adjunktusával még merészebb terveket szövögettünk: győzni szerettünk volna, ami végül sikerült is.  

Népes volt a mezőny Máltán, hisz 34 országból közel háromszázan neveztek a versenyre, köztük olyanok is, akik a közelmúltban még rangos, profi ATP versenyeken is indultak. A megmérettetésre bárki nevezhetett, mindössze annyi volt a megkötés, hogy az indulónak rendelkeznie kell orvosi diplomával.

– Egyéniben is eljutottam a negyeddöntőig, ahol éppen egy olyan olasz kollégával kerültem szembe, aki a közelmúltban még egy pályán játszott Roger Federerrel, így természetesen nem volt esélyem ellene – tette hozzá dr. Rák Péter. – A páros döntőnk is hozott érdekességet, ugyanis az ellenfél duó egyik tagja is soproni volt, nevezetesen dr. Pongrácz Kristóf barátom és kollégám, akivel idehaza egyébként egy csapatban játszunk.

Teljes verzió