Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tenisz emlékverseny

Tenisz emlékverseny

| Pluzsik Tamás | Sport

Ezen a hétvégén, immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Szieszta-teniszpályákon a Varga Sándor emlékversenyt, melynek szervezésébe ebben az évben az ötlet- és házigazda Babos Csaba mellett a Lions Club Sopron is bekapcsolódott.

– Sanyi barátom igazi sportember volt, bár lassan egy generáció nő föl úgy, hogy sem a kosárlabdapályán nem látta – ahol a legnagyobb sikereit érte el, hisz tagja volt az 1969-ben kupagyőztes SMAFC kosárlabdacsapatának –, sem pedig teniszezni a Szieszta-pályákon – emlékezett vissza barátjára, az amatőrök számára kiírt teniszverseny névadójára Babos Csaba. – Sanyi a teniszt már csak kedvtelésből űzte, de ő a sportban mindent nagyon komolyan vett, legyen szó lábteniszről, fociról vagy éppen valami általa kitalált, rögtönzött játékról. Nem utolsó sorban pedig igazi, társasági ember volt.

Az első alkalommal 2003-ban megrendezett verseny győztese az egykori válogatott labdarúgó a Videoton színeiben a Real Madrid ellen két alkalommal is pályára lépő Végh Tibor volt, legutóbb pedig már az új generáció képviselője, Mészáros Bence emelhette magasba a vándorserleget.

– A Lions Club Sopron legutóbbi báljának a páros világbajnok, Grand Slam-győztes és nem utolsó sorban a Szieszta-teniszpályán nevelkedő Babos Tímea volt a fővédnöke, úgyhogy a teniszhez való kapcsolatunk nem új keletű – mondta Budai József, aki maga is amatőr teniszező, így a Lions Club Sopron részéről ő vállalta magára a verseny szervezésében való segédkezést. 

– A rászorulók támogatása mellett klubtagjaink személyes épülése, így az amatőr sport mint személyiségfejlesztő tevékenység is cél a tevékenységeink sorában – fogalmazott Budai József. – Így nemcsak támogatunk, hanem egyúttal sportolunk is, nem utolsó sorban pedig mi magunk is fejet hajtunk Varga Sándor barátunk emléke előtt.

Kapcsolódó cikkek