Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tekert és futott Sopron
A fiataloktól a senior kategóriáig több korosztályban zajlottak a futó- és hegyikerékpár-versenyek Fotó: Németh Péter

Szintkülönbség és terepakadályok tették próbára a sportolókat

Tekert és futott Sopron

| Rázó László | Sport

Az idei évben is a Lövér Kemping és a Soproni-hegység adott otthont a VIII. soproni cross futás, illetve a VI. nyílt hegyikerékpár-versenynek. A megmérettetésen a legkisebbektől kezdve minden korosztály képviseltette magát.

A cross futás versenyén több pályát jelöltek ki a szervezők: a legkisebbek 400 métert teljesítettek. A 7–8 éves korosztály tagjainak már 800, a 9–11 éveseknek 1100, a 12–13 éveseknek pedig 1600 métert kellett futni a célba érkezésig. A 13–19 évesek 3500 méteres távot teljesítettek, a felnőtt kategóriában pedig a 3,5 kilométeres táv mellett a 10250 méteres pályát is lefutottak az indulók.

– A leghosszabb távon a moun­­tain bike pályán indultak a versenyzők – mondta Csuka Zsolt szervező. – A szintkülönbség idén is próbára tette a futókat, de ez nem szegte kedvüket. A 3 és fél kilométeres távon Birkmayer Barbara, valamint Szalay Dániel érte el a legjobb eredményt, a csapatversenyt a Soproni Atlétikai Club női együttese nyerte. A 10,25 kilométeres versenyben a nőknél Fülöp Alida, a férfiaknál pedig Vajda Kolos végzett az élen. Pólókkal, érmekkel és kupákkal díjaztuk a legjobb versenyzőket, ezúton is köszönjük a részvételt!

A kerékpárosoknál idén változtattak a lebonyolításon: a kem­­ping területén alakítottak ki egy másfél kilométeres technikás pályát. Különböző elemek, például ugratók, sziklakert, árok vagy letörések, azaz hirtelen szintcsökkenés je­­lentette a terepakadályokat a hegyikerékpárosoknak.

– Ez a verseny sokkal látványosabb, hiszen végig láttuk a kerékpárosokat – mondta Bartokos Gábor versenyigazgató. – A felnőtt kategóriában 40+1-es versenyt rendeztünk. Ez azt jelenti, hogy 40 perc elteltével, amikor az első kerékpáros áthalad a célvonalon, kezdődik a hajrá, az utolsó kör. Ebben a versenyszámban Prajczer Péter végzett az élen.

A fiatal versenyzők egy 150 és egy 500 méteres pályán mérhették össze tudásukat. 

Kapcsolódó cikkek