Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Tavaszi” szezon a kispályákon
A kispályás labdarúgók tavasszal nem játszhattak meccseket, így most pótolják a félszezont Fotó: Németh Péter

„Tavaszi” szezon a kispályákon

| Munkatársunktól | Sport

A koronavírus miatt tavasszal elmaradtak a meccsek a soproni kispályás labdarúgó-bajnokságban, ezért most innen folytatják a csapatok. Múlt hét óta rendeznek ismét mérkőzéseket, öt osztályban összesen ötvennégy csapat küzd a helyezésekért.

– Épp ideje volt már, hogy elkezdjük a meccseket, mindenkinek hiányzott már a kispályás bajnokság – mondta Szabó György, a Soproni Városi Szabadidősport Szövetség kispályás labdarúgó bizottságának vezetője. – Természetesen szervezőként figyelünk a járványhelyzetre, a csapatoktól fegyelmezettséget kértünk, mindenki ügyel a higiéniás rendszabályok betartására.  

A csapatok hétfőn, szerdán és pénteken lépnek pályára, hetente legfeljebb kétszer. Az első és másodosztályban 16–16, a harmadosztályban 13, a negyedosztályban pedig 10 csapat küzd egymással. Létezik senior bajnokság is, amely 9 csapat részvételével zajlik.

– Az önkormányzat minden támogatást megad a kispályás bajnokság lebonyolításához, amit ezúton is szeretnék megköszönni – tette hozzá Szabó György. – Kiváló létesítményeink vannak, két pálya a tóparton, három pedig a Kuruc-dombon várja a csapatokat. Elsősorban a műfüves pályákat használjuk. Nagyjából két hónap alatt lezajlik egy-egy félszezon, most augusztus végén kezdtünk és októberig tervezzük a mérkőzéseket.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.