Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szövetség a felnőttek egészségéért

| Munkatársunktól | Sport

A soproni felnőtt lakosság amatőr sportolási igényeit hivatott kiszolgálni a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség.

– Kemény, kitartó munkával és sok önzetlen segítővel építettük fel huszonkét évvel ezelőtt a Sopron Városi Szabadidősport Szövetséget – mondta Kósa István elnök. – Kezdetben a városi sportfelügyeleti csoport mellett működtünk tizenegy éven keresztül, majd 2008-tól önálló jogi személyként, közhasznú szervezetként végezzük mindennapi munkánkat. 

– A szövetségen belül szakcsoportok működnek, amelyek 10 sportágban szervezik – teke, bowling, tollaslabda, kosárlabda, természetjárás, tenisz, sakk, kispályás labdarúgás, atlétika, gimnasztika – a város amatőr bajnokságait, rendezvényeit. Ugyanezen szakcsoportok várják az újonnan érkező sportolni vágyókat. A sportprogramok heti rendszerességgel, átlagosan 1800–2000 embernek biztosítják a mozgás örömét. A szabadidős rendezvényeken figyelembe vesszük az idősek, a fogyatékosok, valamint a hátrányos helyzetűek sportolási igényeit is.

– A rendezvények részvételi díjain túl Sopron önkormányzata pályázati támogatásából, valamint az országos szervek pályázatain elnyert összegekből gazdálkodunk. A programok az interneten, valamint a sajtóban is megjelennek – zárta Kósa István.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...