Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szomorú vasárnap

Magyar kupa: a Sopron Basket lett az ezüstérmes

Szomorú vasárnap

| Rázó László | Sport

Óriási csatát és szekszárdi győzelmet hozott a Sopronban rendezett Killik László Magyar Kupa nyolcas döntőjének fináléja. Így a Sopron Basket egy ezüstérem formájában megszerezte idei első trófeáját.

Az idei évben városunk adott otthont a női magyar kupa nyolcas döntőjének. A múlt péntektől vasárnapig tartó sporteseményen természetesen a hazaiak is érdekeltek voltak. Roberto Iniguez együttese a PEAC–Pécs ellen kezdte a nyolcas döntőt, ellenfelén pedig könnyed győzelemmel lépett túl (83–49). Az elődöntőben aztán a Diósgyőr következett, azonban ez a találkozó is egyoldalú küzdelmet hozott (82–50). Mivel a bajnokságban vezető Szekszárd, ha nem is ilyen könnyedén, de bejutott a fináléba, vasárnap este a Sopron–Szekszárd „álomdöntőt” rendezték meg, amelyet fantasztikus hangulatban kezdhettek meg a csapatok.


A döntőben kevés kosár esett, a soproni támadásoknál pontatlanul céloztak vagy passzoltak a játékosok, a vendégcsapat átvette a vezetést. Gereben és Studer pontjaival a nagyszünetben három egységgel vezetett a Szekszárd, igaz, olyan kevés pont esett az első félidőben, mint máskor egy negyedben (23–26).
Fordulás után növelte előnyét a Szekszárd, már eldőlni látszott a meccs, amikor Turner és Fegyverneky vezetésével felzárkóztak a hazaiak. McCall azonban kétszer is nagyon fontos pillanatban szerzett hármast a meccs hajrájában, ezzel pedig eldöntötte a finálét. A végeredmény: Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd, 64–66.


– A meccs elején önbizalomhiánnyal küzdöttünk, ennek okát nem nagyon tudom – mondta a kupadöntő után a Sopron Basket vezetőedzője, Roberto Iniguez. – A Szekszárd betalált a legfontosabb pillanatokban, mi sajnos nem tudtunk, ez pedig döntőnek bizonyult ezen a mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek