Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon a soproni sportolók
Sopron idén 29. alkalommal köszöntötte legeredményesebb sportolóit a sportgála keretében Fotó: Griechisch Tamás

A sportgálán több mint 160-an kaptak elismerést, emléklapot és plakettet

Színpadon a soproni sportolók

| Rázó László | Sport

A város köszöntötte és elismerte legjobb sportolóit – hétvégén tartották a 29. sportgálát. Az idei évben is három kategóriában adtak át díjakat, de színpadra szólították a diákolimpián első három helyen végzett sportolókat is.

Barcza Attila tanácsnok, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: rég nem látott fejlődés indult meg a sportinfrastruktúra területén Sopronban az elmúlt időszakban. Példaként említette az arénát, amely jelentősen kibővült, illetve a városi stadiont, ahol folytatják a megkezdett fejlesztéseket. A városban új műfüves focipályák épültek, megvalósult a kurucdombi Halász Miklós Sporttelep felújítása. Rövidesen megkezdődik az utánpótlásközpont építése az SC Sopron fiataljainak, emellett a Papréti sportcsarnokot is felújítják, és elindultak az új uszoda építésének munkálatai is. Barcza Attila köszönetet mondott a sportolók és sportegyesületek szorgalmáért, kitartásáért, és reményét fejezte ki, hogy minél több fiatal választja az egészséges, aktív életmódot.


A 29. sportgálán díjakat adott át dr. Simon István alpolgármester, Sass László, a kulturális és oktatási bizottság elnöke, valamint Tóth Éva és dr. Magas László önkormányzati képviselő is.


A sportolókat négy kategóriában díjazták: a felnőttek és seniorok mezőnyében 61, az ifjúsági–junior korosztály képviselői közül 33, a gyermek–serdülő kategóriában pedig kereken 50 egyéni versenyző vagy csapat érdemelte ki helyezésével az elismerést. A diákolimpián elért dobogós helyezések alapján pedig 22 emléklapot és plakettet adtak át a sportolóknak.


A sportgálát idén is látványos kísérőprogramok színesítették: fellépett a Sopron Táncegyüttes, a HUNGARocky Táncegyesület, a gála sztárvendége pedig a Soulwave együttes volt.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...