Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szinkronúszó éremeső
A soproni szinkronúszók hét éremmel tértek haza a Delfin-kupáról, felvételünkön (balról jobbra): Petri Emília, Schiffer Lotti, Markus-Zalatnay Sára, Szabó Napsugár, Kovács Natasa.

Turi Andrea: Nagy motiváció ez a siker a lányoknak

Szinkronúszó éremeső

| Rázó László | Sport

Kiválóan szerepeltek a soproni szinkronúszók a XV. Delfin Kupán, amelynek a hagyományok szerint idén is Monor adott otthont.

A rangos, nemzetközi megmérettetésről nem kevesebb, mint hét éremmel térhettek haza a Synchro Sopron SE versenyzői, pedig idén is erős mezőny gyűlt össze a Pest megyei településen. Összesen tizenhét sportegyesület 350 sportolója mutathatta be gyakorlatát a medencében.

A Synchro Sopron SE öt versenyzővel képviseltette magát a versenyen. Legifjabbként Petri Emília a kezdő gyakorlatsorban korosztályában és az összesített mezőnyben is első helyen végzett, így két aranyérmet is begyűjtött.

Két újrakezdő tinédzser, Szabó Napsugár és Kovács Natasa már egy komolyabb nehézségű gyakorlatsorban tarolta le a mezőnyt: mind a korosztályos, mind pedig az összesített mezőny első és második helyezését megszerezték. Turi Andrea edző szerint fontos, hogy komoly elismerést és biztatást kaptak a bíróktól, így legközelebb nagyobb kihívást is megcélozhatnak.

A Synchro Sopron SE mini duó párosa, Markus-Zalatnay Sára és Schiffer Lotti kettőse is remekelt, pedig hosszú kihagyás után szálltak ismét medencébe közönség előtt. Korosztályos aranyérmük azt jelentette, hogy végül öt arany- és két ezüstéremmel térhetett haza a soproni csapat.

– A Delfin-kupát kimondottan a kezdő versenyzők számára szervezik meg – összegzett Turi Andrea, a Synchro Sopron SE edzője. – Nagy motiváció ez a kicsiknek, főleg, ha ilyen pozitív visszajelzést kapnak. Reménykedtünk a jó szereplésben, de ilyen éremesőre és ennyi aranyra nem számítottunk. A fiatal versenyzőink tapasztalatot szereztek, láthatták a többi egyesület szinkronúszóinak produkcióit, sőt, a magyar szinkronúszó-válogatott is tartott bemutatót, ez óriási élmény volt nekik.

A soproni szinkronúszók júliusban edzőtábort és kezdő tanfolyamot is tartanak, mindenkit várnak, akit érdekel ez a különleges sportág.

Kapcsolódó cikkek