Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szezonzáró  a Tigriseknél
A Balogh Sándor-díjat az idei szezonban nyújtott teljesítménye alapján Szlávik Bence vehette át dr. Farkas Cipriántól Fotó: Griechisch Tamás

Szezonzáró a Tigriseknél

| Munkatársunktól | Sport

Értékelték a szezont és átadták a Balogh Sándor-díjat a Soproni Tigrisek SE-nél. Nagy Tamás, az egyesület elnöke elmondta: a 24. évértékelőt tartották meg idén, de ez az első alkalom, hogy ennyire szűk körben kellett megrendezni az eseményt.

– A sport nagyon sok mindenre képes megtanítani minket, többek között az alkalmazkodásra is, amire az elmúlt időszakban különösen nagy szükség volt – fogalmazott értékelőjében Nagy Tamás. – Ugyanakkor büszkén mondhatom, hogy egyesületünknél az edzők, játékosok és nem utolsó sorban a gyerekek szülei is kiválóra vizsgáztak a pandémiás időszakban a nehézségek közepette. Ehhez Sopron város támogatására is szükség volt, amit ezúton is szeretnék megköszönni. 

Dr. Farkas Ciprián köszöntőjében hangsúlyozta: azért érkezett a rendezvényre, hogy nagyrabecsülését fejezze ki, hiszen az egyesület kötelékében 200 gyermek gyakorolja a kosárlabdát, így a Soproni Tigrisek SE a város egyik legjelentősebb sportegyesülete. A Tigriseknél példamutató munka zajlik, a város pedig a jövőben is mindent megtesz azért, hogy településünkön minél több gyermek sportolhasson a lehető legjobb körülmények között.

Az értékelőn Csiszár Szabolcs alpolgármester gratulált az egyesület tagjainak, és reményét fejezte ki, hogy a következő szezont már pandémiától mentesen, a megszokott körülmények között rendezhetik meg.

A koronavírus-járvány miatt úgy döntött az egyesület, hogy idén csupán egy elismerést adnak át. A legjobb kosárlabdázónak járó Balogh Sándor-díjat az idei szezon teljesítménye alapján Szlávik Bence vehette át. Az elismerést dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és az egykori legendás kosárlabdázó, Balogh Sándor fia, Balogh Gergely adta át.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.