Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szezonzáró a Fertőn
A vitorlás szezonzárón három hajóosztályban mérték össze tudásukat a versenyzők Fotó: Németh Péter

Szezonzáró a Fertőn

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétvégén lezárult a Fertő tavon a 2017-es vitorlásszezon. Az évadzáró versenyen három hajóosztályban mérhették össze tudásukat a sportolók, akiket gyönyörű napsütéses idő és jellemzően északi szél várt a szezon utolsó megmérettetésén.

Az utánpótlás korosztályt az optimistes versenyzők képviselték 13 fővel. A felnőtteknél a finn hajóosztályban 6 hajó nevezett, és szintén 6 egység sorakozott fel a rajtvonalon a nagyhajóknál, amelyek idén első ízben nevezhettek az évadzáró versenyre.


A legnépesebb mezőny versenyét serdülő kategóriában Jandl Rómeó, míg az ifjúságiaknál Domonkos Gergely nyerte. A finn hajóosztályban Jung József végzett az élen, míg a nagyhajók között a Csigó Viktor kormányozta egység diadalmaskodott. Az évadzáró verseny végén a napot hagyományos grillpartizárta, ahol a versenyzőkön kívül számos vitorlázó és hajós baráti társaság is megjelent.


– A szezon csak itt, a Fertő tavon ért véget, az utánpótlás, illetve a felnőtt versenyzők ugyanis tovább folytatják a versenyeket és az edzőtáborokat olyan helyszíneken, ahol ezt az időjárás lehetővé teszi – mondta Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – Más sportágakhoz hasonlóan manapság már a vitorlázóknál is 9–10 hónapig tart a szezon, így számukra a vízi élet de­­cem­berben fejeződik be átmenetileg. A holtszezonban pedig tornatermi edzésekkel készülnek a február közepére, amikor a déli vizeken megkezdődik az új évad.


A sportvezető a szezonzá­­ró alkalmából köszönetet mondott egész évi munkájáért a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség minden segítőjének és önkéntesének, valamint a szponzoroknak.

Kapcsolódó cikkek