Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szép szezonzáró
Sabáli Balázs szerint a Sopron KC jól zárta a szezont Fotó: Soproni Téma-archívum

Szép szezonzáró

| Munkatársunktól | Sport

A Sopron KC férfi kosárlabdacsapata a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban. Siker, hogy idén bejutott a play offba, a bajnoki cím sorsáról döntő rájátszásba.

A Körmend ellen nagyot küzdött a csapat, végül azonban a bajnokesélyes jobbnak bizonyult és biztosan lépett a legjobb négy közé – az SKC pedig maradt a nyolcadik. 

– Ha azt nézem, hogy az alapszakasz vége előtt két fordulóval még a 12. helyen álltunk, és végül jó eredményekkel és kis szerencsével bejutottunk a középszakaszba, onnan pedig a rájátszásba, akkor akár bravúrosnak is nevezhető a teljesítményünk – mondta Sabáli Balázs vezető­edző. – Ha az egész szezont nézem, volt egy-két fájó és nem várt vereségünk, amit azonban akkor a sors elvett tőlünk, azt a záró szakaszban visszaadta. Idén jobb volt a csapat kémiája, összességében jobb teljesítményt nyújtottunk és szépen zártunk.

Érdekes módon a csapat épp akkor szállította a bravúrgyőzelmeket, amikor példátlan sérüléshullám nehezítette a dolgát. – Amikor egy csapatból húzóemberek esnek ki, általános tendencia, hogy összetartóbb lesz az együttes, olyan plusz eredményeket ér el a csapat egy ideig, amelyeket nem vártak volna a szurkolók. Mi is így voltunk az utolsó hetekben – zárta Sabáli Balázs. – Ráadásul több olyan játékosnak, aki előtte hullámzó teljesítményt nyújtott, jelentősen javult a produkciója. Kevesebb volt a rotációs lehetőségünk, így pedig mindenki nyugodtabban játszhatott, és ennek meg is lett az eredménye.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.