Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szektorlabda- bajnokság

Szektorlabda- bajnokság

| Munkatársunktól | Sport

Huszonkettedik alkalommal ren­­­dezte meg a házibajnokságot a SMAFC Szektorlabda Szakosztálya.

Inczédy Gergő szakosztályvezető elmondta: értékesebbé tette a házibajnoki címet, hogy ez alkalommal Szombathelyről is érkeztek vendégjátékosok. A felnőtt kategóriában teljes kört játszottak a felek, min­­denki megküzdött mindenkivel, a bajnoki címről az összesített táblázatban elért eredmények döntöttek.

– A két legnevesebb résztvevő, aki korábban az NB I-ben is szerepelt, az utolsó fordulóban vívott rangadót és döntött a baj­­noki cím sorsáról – mondta Inczédy Gergő. – Érdekesség, hogy a harmadik helyen körbeverés miatt hármas holtverseny alakult ki, így aztán mindössze egyetlen gólon múlt a bronzérem sorsa. Az első helyen végül Szirmay Endre, a másodi­kon Debreczy István végzett, a harmadik he­­lyezett pedig Füzy Csaba lett.

A kisebbeknél külön bajnokság folyt, ők az alapszakasz után elődöntővel és helyosztó­val zártak. A bajnok ezúttal Kámán Attila lett, aki veretlenül zárta a bajnokságot. Második helyen Horváth Botond végzett, a bronzérmet pedig megosztva kapta Horváth Réka és Derdák Dániel.

– A bajnokság különlegessége volt Kovács Nándor bemutatója, aki a brazil gombfoci hódolója – tet­­te hozzá a szakosztályveze­tő. – A dél-amerikai országban göm­­bölyű, gurulós labdával ját­­sza­­nak. A tagság érdeklődése alapján elképzelhető, hogy akár új szakággal is bővülhet a soproni klub tevékenysége.

A házibajnokság kiváló felkészülési lehetőség volt az április végi NB II-es csapatbajnokság küzdelmeire. 

Kapcsolódó cikkek