Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Széchenyi István atlétika emlékverseny
Több futószámban is versenyeztek a diákok Fotó: Németh Péter

Széchenyi István atlétika emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

Középiskolások részvételével tartották meg múlt héten a ­Széchenyi István Atlétikai Emlékversenyt.

Nyikos Tivadar, a sportesemény szervezője elmondta: a legnagyobb magyarról kevesebben tudják, hogy az atlétikát, az evezést és az ökölvívást is meghonosította Magyarországon. Széchenyi István egyetértett az angol elvekkel, amelyek szerint a nevelés négy fő színtere az iskola, a templom, a kollégium és a sportpálya. 

– Széchenyi Istvánra emlékeztünk, a fiatalok nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző atlétikai versenyszámokban – tudatta Nyikos Tivadar. – A magasugrást a Széchenyi-gimnáziumban tartottuk meg, a többi megmérettetést pedig az Anger pályán. Távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, kislabdahajítás volt egyebek mellett a programban, de nem maradtak el a futószámok sem: 100, 400, 1500 méteres futásban, valamint 4×100-as és 4×400-as váltóban is bizonyíthattak a fiatalok.

A szervező hozzátette, a rendszerváltás előtt már szerveztek hasonló emlékversenyeket, ezt elevenítették most fel hagyományteremtő szándékkal. A tervek között szerepel, hogy evezéssel is bővítik a sportágak számát, valamint az is, hogy a térség összes, Széchenyi István nevét viselő iskoláját meghívják majd az emlékversenyre.

Kapcsolódó cikkek