Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szebasztián két aranya
Aranyérem: a 12 éves Szabó Szebasztián az Eb-n is verhetetlennek bizonyult

Szebasztián két aranya

| Madarász Réka | Sport

A kö­zel­múltban Szabó Szebasztián nemcsak az IFAA íjász Európa-bajnokságot nyerte meg, hanem egy nemzetközi 3 dimenziós íjászversenyt is. Az idei évben a fiú már négy arany- és egy ezüstéremmel büszkélkedhet.

Az IFAA Magyarországon rendezte meg a teremíjász Európa-bajnokságot. A Magyar Íjász Szövetség jóvoltából az érdeklődők nemrégiben egy nemzetközi 3 dimenziós íjászversenyt is végigszurkolhattak a Hungexpó területén. A 12 éves soproni Szabó Szebasztián – szokásához híven – verhetetlennek bizonyult.
– Az Európa-bajnoksághoz hasonlóan izgalmas versenyen talán még sosem vettem részt – mesélte Szabó Győző, az ifjú tehetség édesapja.

– Az elmúlt három év legkeményebb ellenfelével találta magát szemben Szebi egy litván kisfiú személyében. Ennek ellenére a harmadik napnak már tizenegy pont előnnyel vágott neki. Mindkét versenyző telitalálatokkal kezdett, ám a 4. körben Szebi irányzéka elállítódott, 25-ből 20 pontot lőtt, így veszélybe került a bajnoki cím.
Szerencsére Szebi jól bírja a nyomást, és az utolsó menetben az ellenfél többet hibázott, így végül a soproni fiú nyert hat pont előnnyel. A második nap szünetében Szebasztián indult a 3 dimenziós versenyen is, ahol 60 ponttal előzte meg a 2. helyezettet.


– Szebi idén lépett a Word Archery serdülő korosztályába, nála jóval idősebb és tapasztaltabb versenyzők közé – folytatta az apa. – Már az első kvalifikációs versenyén ezüstérmet sikerült szereznie, a másodikon pedig mindenkit maga mögé utasítva aranyérmes lett. Reméljük, hogy március 18-án az országos megmérettetésen hasonlóan eredményesen szerepel majd.


Szebasztián 2017-ben összesen huszonkét arany- és egy ezüstérmet szerzett. Ősszel kis visszaesés mutatkozott a teljesítményében, de edzője, Király Gábor és az egyik legjobb olimpikon íjász, Buzás Károly segítségével sikerült újra formába lendülnie, ahogy azt az eredményei is mutatják.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.