Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szárnyaló focisták

| Munkatársunktól | Sport

Az edzőváltás óta megtáltosodott az SC Sopron férfi felnőtt labdarúgó-csapata – a hétvégén ezúttal Komáromból hozták el a 3 pontot a fiúk.

A soproni fiatalok a hétvégi mérkőzésen végig okosan és taktikusan játszva 3–1-es győzelmet arattak a jó erőkből álló Komárom VSE együttese ellen, így a most már 7 mérkőzés óta tartó győzelmi szériájuknak köszönhetően a 6. helyet foglalják el a tabellán. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a piros-fehér csapatot mintegy 70 soproni szurkoló kísérte el a mérkőzésre, akik varázslatos hangulatot teremtve hazai pályává varázsolták a komáromi létesítményt.  

Weitner Ádámék azonban már a hétvégi feladatokra koncentrálnak, hiszen az ugyancsak fiatal, gyors, lendületes játékosokból álló ZTE FC II-vel mérkőznek meg a városi stadionban. A ZTE FC csapatának eddigi bajnoki mérlege 13 mérkőzésből 3 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség, így 15 ponttal a tabella 14. helyén állnak. Bozsik József együttesének házi gólkirálya 4 góllal Zimonyi Dávid, aki tavaly még a Lipót Pékség SE-nél játszott.

Az SC Sopron fiatal, saját nevelésű szélsője, Purt Patrik az utóbbi időben alapembernek számít, a bizalmat rendre jó játékkal hálálja meg: – Az edzőváltás óta elmondható, hogy új erőre kapott a csapat – nyilatkozta. – Elhittük, hogy van keresnivalónk ebben az osztályban. Csodálatos érzés egymás után 7 mérkőzést megnyerni, óriási önbizalmat adott az egész csapatnak, ez a játékunkon is meglátszik. A hétvégi ZTE elleni mérkőzésre is egy döntőként tekintünk, szeretnénk megnyerni.

Az SC Sopron október 18-án, vasárnap 15.30-kor fogadja a ZTE FC II. együttesét a Káposztás utcában.

További eredmények:

Duna Takarék megyei I. osztály 9. forduló: DAC Nádorváros – SFAC 1900: 3–1

Megyei II. osztály soproni csoport 9. forduló: SVSE-GYSEV – Nagycenk: 5–3

Kapcsolódó cikkek