Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szárnyak nélkül
A skate-parkban ötféle tereptárgy (félcső, ferdefal, piramis, csúszódoboz, korlát) kapott helyet. Fotók: Filep István

Új parkot adtak át az extrém sportolóknak Sopronban

Szárnyak nélkül

| Etzl Edgár | Sport
Új skate-parkot adtak át a múlt héten a soproni pláza melletti zúzott köves parkolónál. Sok fiatal örül a rég várt fejlesztésnek. A pályán lehet például gördeszkázni, rollerezni, görkorcsolyázni.

A mintegy 500 négyzetméteres területen ötféle, az extrém sportolók által jól ismert tereptárgy: félcső, ferdefal, piramis, csúszódoboz és korlát is helyet kapott. Az elkerített park bejáratánál többféle utcabútort, padot, biciklitárolót és szemetest is elhelyeztek, itt a fiataloknak lehetőségük lesz felszerelésük lepakolására és a kulturált szórakozásra.


A soproni rolleresek és gördeszkások nagyon várták, hogy elkészüljön a park. Már a múlt heti sajtótájékoztatón is többen gyakorolták itt látványos ugrásaikat és trükkjeiket.


Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva, a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke.


– Az extrém sportokat kedvelő fiataloknak mostantól nem a köztereken kell keresniük az izgalmat – hangsúlyozta a polgármester. – Az új sportpark több szempontból is jó helyen van: tömegközlekedéssel, de gyalog is egyszerűen megközelíthető, mégis épp elég messze van a lakott területtől, így nem zavarja a játék hangja a pihenőket.

A fejlesztést mintegy 50 millió forintos kormányzati támogatásból finanszírozták.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Önálló Zimankó kupa

Önálló Zimankó kupa

2023. 01. 25. | Munkatársunktól

Két különálló versenyt is rendezett a SMAFC tájfutó szakosztálya az óévben és az új évben: a korábban Mirelit–Zimankó (MiZi) kupa néven ismert verseny...