Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

SVSE: Még él a vezetés bizalma

SVSE: Még él a vezetés bizalma

| P. Horváth László | Sport

– Az edzéseken és a mérkőzéseken is látjuk, hogy küzd a csapat, de a győzelem mégsem jön össze – értékelt Skala János, az egyesület elnöke, aki hozzátette, él még a bizalom Supka Attila iránt.

A Cigánd SE ellen hazai pályán játszott 0–0-s döntetlen, s egy másik hazai mérkőzésen, a Magyar Kupán kapott ki ugyancsak a Káposztás utcában az SVSE. Két fontos mérkőzés a kö­­zel­­múltból, ahol nem sikerült a győzelem. Sőt, ha az idei szezont nézzük, akkor látható, hogy nyár közepe óta nem tudott nyerni hazai kö­­zönség előtt a soproni csapat. A szurkolók elkeseredettsége érthető. Miként értékeli a labdarúgók eddig teljesítményét az egyesület vezetősége? – kérdeztük Skala Jánostól, az SVSE elnökétől.

– Az edzéseken, mérkőzéseken rendszeresen azt látjuk, hogy nagyon küzd a csapat, amelyet egyébként a szakmai stáb jól „össze is rakott”, de va­­­lami miatt nem jön össze a győzelem – kezdte az elnök. – A végjátéknál mindig közbejön valami, s nem sikerül gólt rúgni. Talán átok ül a csapaton. Pedig képesek a jó szereplésre, hiszen tavaly tavasszal volt egy hegymenet, ahol sorra jöttek a jó eredmények. Most pedig hullámvölgybe kerültünk. Ha azt nézzük, hogy milyen sűrű a tabella középmezőnye, akkor egy-egy győzelem esetén akár több helyet is előreléphetnénk. Úgy véljük, a szakmai munka hátterét megteremtettük, s egye­­­­lőre a bizalom is megvan a vezetőség részéről.

Skala János kiemelte, a csapat a története során kiemelkedő eredményt ért el, amikor bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. A Budafok ellen nyerni tudtak, ám itthon vereséget szenvedtek. – A sor­­solást látva most már tudjuk, hogy továbbjutás esetén a Ferencvárossal játszottunk volna – folytatta. – Ám ez már a múlt. Előre kell néznünk. A cél továbbra is az, hogy stabil NB II-es csapat legyen az SVSE. Akkor, amikor nem jönnek a si­­kerek, a szurkolók joggal elégedetlenek. Tudjuk, ők azért mennek ki a stadionba, hogy győzelmet és jó mérkőzéseket lássanak.

Skala János, az SVSE elnöke

Arra kérdésre, hogy mit hoz a jövő, ugyanis Supka Attila szakmai igazgató és több kölcsönjátékos szerződése lejár a nyáron, az elnök diplomatikusan így válaszolt: „a hídon akkor kell átkelni, ha odaértünk a folyóhoz”.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.