Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SVSE: már a „lét a tét”
A mérkőzésen nem látszott, hogy a tabella első helyezettje játszik az utolsóval Fotó: Godavszky Helga

A kékfrankos nem volt gyengébb a Várdai Keserűné

SVSE: már a „lét a tét”

| Páder Vilmos | Sport

Az őszi szezon legharcosabb, legküzdelmesebb mérkőzését játszotta az SVSE az NB II-es labdarúgó-bajnokság zárófordulójában. A sereghajtó soproni csapat a listavezető Kisvárdát fogadta, s jó iramú, változatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent ért el.

A kitűnően előkészített, mélytalajú pályán a hazaiak kezdték jobban a találkozót. Sifterék játékán látszott az elszántság és a győzni akarás. A szurkolók a jó játék láttán űzték, hajtották kedvenceiket. A Sopron az első félidőben lemattolta a listavezetőt, a vendégek elenyésző támadásait Molnár Márk hatástalanította. Az első játékrész végén a sokadik mintaszerű támadását vezette az SVSE, mikor Horváth Péter kilépett a védők gyűrűjéből, majd kitűnő labdát adott Gardának, aki nem hibázott (1–0).

A gól feldobta a játékosokat és a nézőket egyaránt. A szünetre hazai vezetés birtokában vonultak a csapatok. A második félidőre egy felpaprikázott Kisvárda vonult ki a zöld gyepre, Molnár Márknak minden tudására szüksége volt, hogy megvédje hálóját a góltól. A fokozódó nagy nyomás gólokban is megmutatkozott. A hatvanhetedik percben már a vendégek vezettek 2–1-re.

A lelátón sokan elkönyvelték az újabb vereséget, de Sifterék másképp gondolkodtak: a hetvenötödik percben Szabó László egyéni alakítása után Horváth Péter látványos gólt fejelt (2–2). A bekapott gól sokkolta az ellenfelet, fokozatot váltott, de a soproni védelem állta a támadásokat. A találkozó vége előtt Szabó László a gólvonalról önfeláldozóan mentett, s maradt a 2–2-es döntetlen.


Változatos, küzdelmes, he­lyen­ként színvonalas játékot láthattak a nézők. Az eredmény igazságos, a mérkőzésen nem látszott, hogy a tabella első helyezettje játszik az utolsóval. A csapat jövőjét illetően a tavaszról előrehozott két találkozón sok minden eldőlhet. A december 3-i Siófok elleni hazai mérkőzésen és az azt követő idegenbeli összecsapáson, Csákváron hatpontos mérkőzést játszanak Sifterék, ahol a „lét a tét”.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...