Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: gyenge őszi szezon

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt évek leggyengébb szezonját zárta az NB II-es csoportban az SVSE.

A soproni labdarúgás zászlóvivőjének lejtmenete nem új keletű. A „haláltusa” több mint három éve kezdődött a fő támogató, a GYSEV kilépésével. Az együttes a tabella utolsó helyén áll nyolc pont hátránnyal.


Az őszi szezont nagy reményekkel kezdték a vasutas fiúk új szakmai stábbal, új elképzelésekkel. Telt-múlt az idő, az ígéretek maradtak, a csapat az első nyolc fordulóból megszerezhető huszonnégy pontból mindössze négyet szerzett, és négy vereséget könyvelt el. A gyenge szereplés már előre vetítette, hogy valami nem úgy működik, ahogy várható lenne. A bajnokság befejeztével a csapatból távozó játékosokat nem sikerült létszámban és tudásban  pótolni. A csapat legbiztosabb pontja, a védelem is gyengült Tóth Dávid és Németh Milán távozásával. A középpályáról is hiányzott egy Deme Imre kaliberű, irányító játékos.

A támadó sor végképp elfogyott. A létszámot tehetséges ifi játékosokkal töltötte fel az SVSE, de ez szakmailag kevésnek bizonyult az ellenfél csapataival szemben. A mérkőzéseken kapott egy-egy gól néhány eset kivételével még elfogadható lett volna, de a huszonegy meccsen rúgott tizenkét gól elkeserítően kevés.
A huszonegy fordulóból egy győzelem, kilenc döntetlen, tizenegy vereség és tizenkét pont a mérleg…

Kapcsolódó cikkek