Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SVSE: ez már a mélypont?
A játékosok becsülettel küzdöttek, de ez kevés volt a győzelemhez Fotó: Godavszky Helga

Tizedik bajnoki mérkőzésén hazai pályán kapott ki a csapat

SVSE: ez már a mélypont?

| Páder Vilmos | Sport

Lejátszotta tizedik mérkőzését az őszi bajnokságban az SVSE NB II-es labdarúgócsapata. A Dorog elleni vereséggel (1–2) már a hatodik „zakó” csúszott be, és egyre kilátástalanabb az együttes helyzete.

A Dorog az első félidőben stabilabb játékot játszott, mint a há­­zigazda, minden pozícióban zárt, nagyon labdabiztos volt. A Sopron nehezen találta a já­­ték ellenszerét. Közben becsúszott egy védelmi hiba, s már 0–1-et mutatott az eredményjelző. A má­­sodik félidőben megváltozott a játék képe, semleges szemmel nézve egy kimondottan küzdelmes, harcos, jó iramú meccset láthatott a 700 néző.

A hazaiak végül a nagy nyomást gólra váltották, de beleestek abba a hibába, hogy kitámadtak. A védelem pedig ismét kinyílott, és máris a Dorog lőtt gólt kontrából és megnyerte a találkozót.

Mint megtudtuk, egyelőre nincs szó a vezetőedző elküldéséről. Ő és segítője tovább folytathatják a munkát, mivel teljesítményükkel elégedettek, és a já­­tékosok is egyhangúan kiálltak mesterük mellett.

– A cél a sikertelen igazolások és a szűkös anyagiak miatt nem lehet más, mint a bent maradás – mondotta Pöltz Róbert ügyvezető. – A téli igazolási időszakban meg kell erősíteni a csapatot, és ezt, reméljük, egy új befektető segítségével meg is tudjuk valósítani. Az feltétlen előny az egyesületen belül, hogy a nyugalom uralkodik és nem a meggondolatlan kapkodás. A megfontolt döntésekre nagy szükség van, mert egy elhamarkodott határozathozatal még nagyobb káoszt okozhatna, amire jelen helyzetben nincs szükség.

Hétvégén a volt Fradi-játékosokkal teletűzdelt Soroksárra utazik az öt kulcsjátékosát nélkülözni kényszerülő soproni együttes. 

Kapcsolódó cikkek