Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: döntetlen Siófokon

| Rázó László | Sport

Az SVSE labdarúgói 1–1-es döntetlent értek el Siófokon a bajnokság 34. fordulójában. Az ered­­mény jónak mondható, de a mérkőzés összképét tekintve csalódás, mivel a vendég Sopron közelebb állt a győzelemhez.


A védelem biztos pontja az együttesnek, a 34 kapott gól – mér­­kőzésenként egy találat – a kép­­ze­­let­­beli tabella 7. he­­lyére lenne elegendő a húszas mezőnyben. 90 perc alatt egy gólt kapni mindig lehet, de rúgni is kellene. Négy fordulóval a be­­fejezés előtt kijelenthető, hogy a csapat leggyengébb láncszeme a csatársor, ugyanis csatárposzton játszó játékosai vannak a va­­sutas csapatnak, de góllövői nincsenek. A balatonpartiak ellen sem találták meg góllövő cipőjüket a tá­­madók, ugyanis öngólt rúgtak a ha­­zaiak, így egyenlített ki a Sopron, és lett végül 1–1-es döntetlen.

A 34 forduló alatt mindössze 32 gólt lőttek Eszlátyiék, ami meccsenként 0,94 százalékos átlag. Ez nagyon kevés, mindössze a ki­­eső helyen álló SZEOL, Cigánd és Kozármislend csatárai lőttek kevesebbet, továbbá a 34 forduló alatt szerzett 9 győzelem szintén csekély. Ennyi győzelmet szerzett a Cegléd is, aki még az utolsó fordulóban hazai pályán fogadja a Sopront. A 16 döntetlen, amit Sifterék elértek, csúcs a maga ne­­mében az NBII-es mezőnyben, de a jó szerepléshez sokkal több kell.

Hétvégén hazai pályán lehet javítani, de a feljövőben lévő Nyíregyháza ellen ez nem lesz könnyű feladat. A mérkőzés május 14.-én, vasárnap este hat órakor kezdődik a városi stadionban.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...