Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Streetballnap a Várkerületen
A délelőtti streetballmeccsek után akrobatikus bemutatót tartott a Face Team a Várkerületen. Fotó: Németh Péter

A fesztivált több program is kiegészítette, például dobóversenyeket is rendeztek

Streetballnap a Várkerületen

| Rázó László | Sport

Fiatalok és idősebbek, fiúk és lányok, profik és amatőrök – rengetegen kosárlabdáztak hétvégén a Várkerületen. A Mária-szobornál felállított három pályán több mint harminc csapat mérte össze tudását.

– Az égiek velünk voltak, csodálatos időben rendezhettük meg a fesztivált – kezdte Nagy Tamás, a streetballfesztivált szervező Soproni Tigrisek SE elnöke. – Minden várakozásunkat felülmúlta a jelentkezés, harminc felett volt a csapatlétszám, illetve a dobóversenyre előzetesen már 200-an jelezték részvételüket. A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy tizenöt éve nem volt streetball Sopronban. A résztvevők között akadtak olyanok, akik versenyszerűen sportolnak egyesületekben, de voltak amatőrök és olyan kosarasok is, akik régóta nem fogtak labdát. Mi mindenkinek örültünk.


A játékosok több korcsoportban mérhették össze tudásukat. Fehér Edit a Soproni Postásnál profi kosárlabdázó volt, a kiváló center most a „Super old boys” kategóriában indult csapatával. Ennek feltétele az volt, hogy a három pályán lévő játékos összesített életkora meghaladja a százhetvenet.


– Remek közösségi élménynek és jó bulinak tartottuk, hogy végre ismét összejöttünk a lányokkal – mondta Fehér Edit. – A nyár kimaradt, amúgy senior tornákra rendszeresen járunk, de most már hónapok óta nem voltunk. Hiányzott már a játék, meg az is, hogy egymással találkozzunk.

A streetballfesztivált több program is kiegészítette, a háromszor hármas kosárlabda-mérkőzések mellett például dobóversenyt is rendeztek.


– Két külön korcsoportba soroltuk a résztvevőket, voltak a 16 évnél fiatalabbak és idősebbek – folytatta Kincse Szabolcs, a szervező csapat tagja. – Két kategória is volt, az egyik a büntetődobás, ez azt jelenti, hogy 30 másodperc alatt nézzük, hogy ki hányszor talál a gyűrűbe. A másik pedig a hárompontos verseny, amikor 15 labdát kell rádobni három, különböző helyre felállított állványról.

A streetballfesztivál díjait Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Vereczkei Zsolt többszörös paralimpikon és Nagy Tamás adta át. A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

A délelőtti meccsek után akrobatikus bemutatót tartott a Face Team, délután a kerekesszékes kosárlabdából kaptak ízelítőt a résztvevők, a fesztivál pedig AK26 koncerttel zárult.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...