Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sportszakmai együttműködés

| Munkatársunktól | Sport

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Darazsak Sportakadémia és a Testnevelési Egyetem.

 Az erről szóló szerződés aláírásakor elhangzott: a megállapodással hosszú távon fenntartható a Soproni Darazsak Sportakadémia elitképző jellege, a Testnevelési Egyetem pedig a sporttudományi képzéseinek és kutatásainak a gyakorlati helyszíneként használhatja ki a sportakadémia által nyújtott lehetőségeket. A szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Molnár Balázs, a sportakadémia ügyvezetője, valamint dr. habil. Sterbenz Tamás, az egyetem általános rektorhelyettese elmondta: a célok között közös sportszakmai képzések, konzultációk, fórumok szervezése, szakmai anyagok magyar nyelvű kiadása szerepel, emellett megosztják egymással a képzési anyagaikat is. Az egyetem több területen tudományos méréseket, elemzéseket és tanácsadást végez a sportakadémiának, támogatja az akadémia sportolóinak a részvételét az Élsport-Mentor Programjában, és rugalmas oktatási feltételeket biztosít a számukra. Munkacsoportot alakítottak ki a mindkét fél partnerének számító Soproni Egyetem bevonásával, hogy helyben olyan sport irányú közgazdasági képzések elindítására legyen lehetőség, amely vonzó az akadémia sportolói számára.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.