Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sportolt a város
A „Sportolj Sopron” családi sportnapon mindenki megtalálhatta a kedvenc mozgásformáját Fotó: Németh Péter

Aktív sportegyesületek mutatkoztak be a látogatóknak

Sportolt a város

| Rázó László | Sport

Több száz gyermek, fiatal és felnőtt választott magának sportágat szombaton: ismét nagy sikerrel rendezte meg a „Sportolj Sopron” családi sportnapot a sportfelügyelet és a városi szabadidősport szövetség.

Tavaly először rendezték meg városunkban a sportágválasztó napot, hangsúlyozva, hogy hagyományteremtő szándékkal hívták életre a rendezvényt. Idén tovább bővült a választható sportágak köre, a Novomatic-arénában és a városi stadion edzőpályáján helyet kapott a labdarúgás, a kosárlabda, az atlétika, a küzdősportok, a kerékpározás különböző formái, a pingpong, a tenisz vagy a tollaslabda.

Emellett olyan különleges sportágak is szerepeltek a programban, mint a teremhoki, az ugrókötelezés, rögbi, a lövészet, a tánc és gokart. Az érdeklődők megismerkedhettek a városban működő sportegyesületekkel és természetesen ki is próbálhatták a különböző sportágakat.

– Ezúton is nagyon köszönjük a városi sportegyesületek hihetetlen aktivitását – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – Nekik köszönhetően azt hiszem, egyértelműen elérte célját a rendezvény: mindenkinek segítséget nyújtattunk abban, hogy megtalálja magának azt a mozgásformát, amely igazán közel áll hozzá. Öröm volt látni a rengeteg aktívan sportoló gyermeket és felnőttet. Meggyőződésem, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges élet alapja a mozgás – erre a sportnapon mindenkinek rengeteg lehetősége volt. Nagy sikere volt a rendezvényünknek, természetesen jövőre ismét tervezünk sportágválasztó napot.
A résztvevőket jutalmazták is a szervezők: értékes nyereményeket, sportfelszereléseket, hátizsákokat sorsoltak ki a mozgást választó gyermekek és felnőttek között.

Kapcsolódó cikkek

Akadémia lett a Sportiskola

Akadémia lett a Sportiskola

2018. 09. 19. | Munkatársunktól

Az idei év lesz az első teljes szezon a Soproni Sportiskola életében, amelyben már akadémiaként szerepelnek a bajnokságokban. Jelenleg mintegy 150 játékos versenyez az egyesület különböző csapataiban.

Három a Károly

Három a Károly

2018. 09. 19. | Munkatársunktól

Folytatódik a terepfutóversenyek sorozata Sopronban. Szeptember 29-én, szombaton rendezik meg a „Három a Károly” elnevezésű megmérettetést, ahol 10 kilométeren egyéniben és váltóban, a félmaratoni távon pedig egyéniben állnak rajthoz a sportolók.