Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sportolóink ünnepe
A Dirty Dance Sopron Egyesület táncosai dr. Farkas Ciprián polgármestertől vették át az elismerést. Fotó: Filep István

Sportolóink ünnepe

| Huszár Judit | Sport

Rendhagyó módon a Várkerületen felállított színpadon köszöntötték Sopron sportolóit. A 2020-ban eredményes versenyzők télen a vírushelyzet miatt nem tudták átvenni jutalmaikat, most pótolták az elmaradt sportgálát.

Emlékplakettek, oklevelek sorakoztak az asztalokon, a színpad előtt pedig több százan várakoztak – vasárnap rendhagyó módon a Várkerületen köszöntötte Sopron eredményes sportolóit a városvezetés.

– Mindent megteszünk azért, hogy az egyesületek színvonalasan dolgozhassanak – fogalmazott köszöntőjében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Fontos, hogy nemcsak a személyi, hanem az infrastrukturális hátteret is biztosítjuk ehhez, számtalan fejlesztés történt a városban, a sport terén talán a legkiemelkedőbb, hogy elkészült a Lőver Uszoda.

A 2020-as évben országos bajnokságokon 59 első, 43 második és 46 harmadik helyezést értek el a soproni sportolók. Diákolimpiákon 7 intézmény 9 diákja és 1 csapata, a gyermek és serdülő kategóriában 55, az ifjúsági és junior kategóriákban 40, míg felnőtt és senior kategóriában 46 díjazottat köszöntöttek. Összesen 30 sportszervezet ért el eredményt 25 különböző sportágban.

A diákolimpia helyezettjeinek Csiszár Szabolcs alpolgármester, a gyermek és serdülő díjazottaknak Barcza Attila, az ifjúsági–junior kategória legjobbjainak dr. Farkas Ciprián polgármester, a legeredményesebb felnőtt és senior sportolóknak pedig ismét Barcza Attila adta át az elismerést. A díjazottakat egyesével szólították színpadra, valamint értékelték három soproni utánpótlás-nevelő egyesület (az SC Sopron, a Soproni Darazsak Sportakadémia és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia) kiemelkedő munkáját.

Az eseményen részt vett Babos Tímea, hazánk legmagasabban jegyzett teniszezője is, aki tavaly két Grand Slam-győzelmet is szerzett.

A rendezvény résztvevői megemlékeztek a 100 évvel ezelőtti népszavazás eseményeiről, megismerkedtek a sportfelügyelet 100 év 100 kilométer című programjával is. 

Kapcsolódó cikkek