Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Spártai százas

| Huszár Judit | Sport

Soproni siker az ultrafutásban – ­Benke György ­hétvégén megnyerte a 7. Spártai Százas nevű versenyt.

Már hagyomány, hogy november végén összegyűlnek az ultrafutók (a 42,2 kilométeres maratoninál hosszabb távon versenyzők), hogy 100 kilométert fussanak a Margit-szigeten. A megmérettetés egy az utolsó lehetőségek közül, hogy teljesítsék a jövő évi Sparthatlon (egy 246 kilométeres futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között) kvalifikációs követelményeit. Benke György 8 óra 9 perc alatt, abszolút elsőként ért célba. – Elégedett vagyok, persze – nyilatkozta lapunknak a soproni futó. – Az első hely tényleg meglepett, mert nagyon tehetséges ultrafutók vannak az országban, csak ezen a versenyen harmincan teljesítették a Sparthatlonhoz kötelező kvalifikációs időt (ez férfiaknál tíz óra, nőknél tíz és fél óra alatti idő száz kilométeren). Nagyon örülök, hogy így sikerült, mert egy olasz futó erős finist futott, meg is előzte a másodikat, de engem már nem tudott, annyi előnyt felhalmoztam, így rajt-cél győzelmet arattam, és a városunk mellett az országban maradt ez a cím is.  

Gyuri július közepe óta Horváth Ákos háromszoros Sparthatlon teljesítő segítségével készült a versenyre. Szorgalmasan teljesítette a feladatokat, általában kora hajnalban, az egész napos munka előtt futott. A megmérettetésen felesége, Mónika, valamint egy baráti házaspár: Kovács Mátéék segítették.

– Jövőre mindenképp beadom a jelentkezésem a Sparthatlonra – tette hozzá Benke György. – Én már így háromszor hoztam százon a kvalifikációs időt, kétszer kétszáz kilométer feletti versenyen, így Fortunán fog múlni, hogy besorsolnak-e amagyar keretbe. Ha nem sikerül, akkor se fogok csüggedni, folytatom az alázatos edzésmunkát, és biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye. 


Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.