Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproniak sikere

| Munkatársunktól | Sport

A soproni Jani Réka és Marozsán Fábián legyőzte Fucsovics Mártont és Stollár Fannyt a tenisz Budapest Kupa vasárnapi döntőjében. A szintén soproni Babos Tímea és Nagy Péter páros bronzérmes lett.

A Nemzeti Edzésközpontban tartották meg a Budapest Kupát, amelyen 6 csapat vett részt. A koronavírus-járvány miatt zárt kapus sporteseményen elsőként a 30 Fed Kupa-meccsnél tartó Jani Réka verte a szintén válogatott Stollárt. A folytatásban Fucsovics meglepetésre elvesztette az első szettet Marozsánnal szemben. Fucsovics ezután 3:0-ra elhúzott, de ellenfele megfordította az állást, 4:1, 4:3-ra nyert, ezzel Janival alkotott kettőse behozhatatlan előnyre tett szert a finálét lezáró vegyes páros előtt. Utóbbiban 4:1-re Fucsovicsék bizonyultak jobbnak, de így sem nyerhették meg a tornát. 

A bronzcsatát a szintén soproni Babos Tímea és Nagy Péter párosa nyerte meg. Ellenfelük Nagy Adrienn és Balázs Attila volt.

A csapatversenyen a Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkotott egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőztek egymással.

Kapcsolódó cikkek