Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproniak a válogatottban
Határ Bernadett fix kerettagnak számít, de egy meccsre Fegyverneky Zsófia is visszatér a válogatottba. Fotó: fiba.com

Határ Bernadett és Fegyverneky Zsófia is pályára lép Szlovákia ellen

Soproniak a válogatottban

| Rázó László | Sport

Kulcsfontosságú Eb-selejtező meccset játszik csütörtökön Szlovákiában a magyar női kosárlabda-válogatott. A csapatban két soproni is pályára lép.

A soproni Határ Bernadett fix játékosnak számít a nemzeti együttesnél, azonban ezen a mérkőzésen még egy Sopron Basket-játékos léphet pályára: egy meccs erejéig ismét visszatér a válogatottba Fegyverneky Zsófia.

Határ Betti két és fél hónapig nem léphetett pályára a koronavírus-betegsége és annak szövődményei miatt, érthető módon a center még nem érzi csúcsformában magát.

– Napról napra jobb a helyzet, konkrét tüneteim már nincsenek, ugyanakkor ennyi kihagyás után nehéz játékba lendülni – mondta Határ Bernadett. – Azt biztosan mondhatom, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a szlovákok elleni válogatott meccsen is. Szerintem nyerhető a mérkőzés, nagyon hasonló játékstílust képvisel a szlovák és a magyar válogatott. Nekünk elsősorban nem az ellenfélre, hanem saját magunkra kell koncentrálni, ha tudjuk hozni a játékunkat, nyerhetünk Szlovákiában.

Fegyverneky Zsófia természetesen komoly erősítést jelent a nemzeti együttesnek. A Sopron Basket csapatkapitánya utoljára 2019-ben, szintén Európa-bajnoki selejtezőben lépett pályára Albánia ellen.

– Fegyverneky Zsófi sokadvirágzását éli, hatalmas szerepe van abban, hogy klubja eddig veretlen az Euroligában – nyilatkozta az MKOSZ honlapjának Székely Norbert szövetségi kapitány. – Az ő szereplésével jelentősen megnőnek a variációs lehetőségeink a külső posztokon, rutinja, kimagasló játéktudása és személyisége sokat jelenthet fiatal csapatunknak. Köszönöm a soproniaknak, hogy támogatták Zsófi visszatérését a válogatottba!

A magyar válogatott február 4-én 20.30-kor játssza utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzését, a nemzeti együttes a szlovákiai Pöstyénben lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...