Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni pontok hozták a sikert
Fegyverneky Zsófia egy meccs erejéig ismét visszatért – a válogatott pedig győzni tudott Szlovákiában. Fotó: Fiba.com

A női kosárlabda-válogatott végül nem jutott ki a júniusi Európa-bajnokságra

Soproni pontok hozták a sikert

| Rázó László | Sport

Bár az utolsó selejtező fordulóban nyert, mégsem jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar női kosárlabda-válogatott. A legutóbbi sikerből a két soproni játékos oroszlánrészt vállalt.

Az egy meccsre visszatérő Fegyverneky Zsófia 13, Határ Bernadett pedig 25 pontot szerzett – így a válogatott dobott pontjainak 58 (!) százalékát a két Sopron Basket-játékos hozta össze.

A Pöstyénben rendezett mérkőzésen a magyarok kezdtek jobban, Fegyvernekyvel a kezdőben összeszedetten játszott a magyar nemzeti együttes. Határ Bettit kiválóan szolgálták ki a társak, az ő pontjainak is köszönhető volt a tizenegy pontos vezetés a nagyszünetben. A folytatásban feljött a házigazda, a hullámvölgyből Fegyverneky pontjai húzták ki a magyarokat, a hajrá aztán a vendégeké volt, végül nyolcpontos magyar győzelem született. A végeredmény: Szlovákia–Magyarország: 57–65.

– Remélem, hogy tudtam hozzátenni a válogatott játékához, mindazonáltal nem a szlovákiai találkozó volt életem legjobb mérkőzése – mondta Fegyverneky Zsófia. – Fontos volt a meccsen, hogy a szlovákok irányítóját semlegesíteni tudjam, ismertem ellenfelemet, úgy érzem, ez sikerült.

A rutinos játékostól természetesen azt is megkérdeztük, hogy lesz-e még egy vagy több meccse a válogatottban. – Biztosan mondhatom, hogy ez a mérkőzés már tényleg az utolsó volt karrieremben, nem tervezem, hogy a későbbiekben még egyszer a nemzeti csapatban fogok játszani – nyilatkozta lapunknak Fegyverneky Zsófia.

Nem volt elég a győzelem: A magyar válogatott számára rendkívül szerencsétlenül alakultak a selejtező további eredményei. Szlovákia 11 ponttal győzte le Hollandiát, így északi szomszédunk megnyerte a csoportunkat – amennyiben nyolc pontnál kevesebb különbségű lett volna a hazai siker, a magyarok végeznek az élen. Ezután csoportmásodikként több másik mérkőzésen múlt, hogy a továbbjutást érő legjobb öt csapat közé kerül-e a magyar. Sajnos egyik eredmény sem kedvezett, ez pedig azt jelenti, hogy a 2021-es Eb-n nem lehet ott a magyar női kosárlabda-válogatott.

Kapcsolódó cikkek