Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni pofonparti
A pofonparti komoly versenyekre készítette fel a fiatal öklözőket. Fotó: Németh Péter

Soproni pofonparti

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétvégén rendezte meg a Soproni Ökölvívó Klub a soproni pofonpartit. A fiatal öklözők kilenc egyesület képviseletében léptek szorítóba a papréti tornacsarnokban.

Elsősorban a Dunántúlról, például Tatabányáról, Tatáról, Szombathelyről vagy Zalaegerszegről érkeztek városunkba bokszolók, de jöttek sportolók az ausztriai Kismartonból (Eisen­stadt) is.

– A pofonparti leginkább edzésjellegű versenyküzdelmet jelent – mondta Salga József, a Soproni Ökölvívó Klub edzője. – A szorítót felállítjuk, komoly küzdelem zajlik, de bíró nincs a kötelek között. A versenyeket tudjuk így szimulálni: súly- és korcsoport alapján választjuk ki, hogy ki, kivel küzdjön. Lányok és fiúk vegyesen léptek szorítóba, összesen mintegy negyvenöten jöttek el és vettek részt az augusztus végi pofonpartin.

A szakember szerint a pofonparti kiváló alkalom volt arra, hogy komolyabb versenyekre készüljenek fel a fiatalok. Néhány hónapon belül ugyanis megrendezik az ifjúsági magyar bajnokság küzdelmeit. Ezen a versenyen nemcsak az érmekért szállnak ringbe az öklözők, hanem a fiatal bokszolók kvalifikálhatják is magukat az Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek