Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni kosaras a 3x3-as vb-n
A soproni színeket Balogh Júlia képviseli a Kínában rendezett vb-n

Soproni kosaras a 3x3-as vb-n

| Munkatársunktól | Sport

Ezen a héten Kínában, Chengdu városában rendezik meg az U18-­­as korosztály számára a 3×3 ko­­sárlabda világbajnokságot. Vá­­ro­­sunkat Balogh Júlia képviseli az utánpótlás vébén.

A 3×3-as kosárlabdában a já­­tékidő egyszer 10 perc, a négyfős csapatokból egyszerre hárman lehetnek pályán. A speciális szabályok szerint minden kétpontos vonalon belüli kosár 1 pontot, a sikeres kétpontos vonalon kívüli kísérletek pedig 2 pontot érnek. Az a csapat nyer, amelyik először ér el 21 vagy annál több pontot. Ha egyik csapat sem dob 21 egységet, akkor a több pontot szerző csapat lesz a győztes.  

– Büszke vagyok arra, hogy én lehetek az első soproni lány kosárlabdázó, aki ebben a sportágban ilyen komoly, nemzetközi eseményen vehet részt – mondta Balogh Júlia. – Sokkal gyorsabb, látványosabb és küzdelmesebb ez a sport, mint a hagyományos, 5–5 elleni kosárlabda. Véleményem szerint a 3×3-as kosárlabdában a kisebb országoknak is több esélyük van jól szerepelni, bízom benne, hogy sikeresek leszünk.

A mérkőzéseket szabadtéren rendezik, zenei aláfestéssel és rengeteg nézővel, a jó hangulat tehát garantált. A 3×3-as kosárlabda 2020-ban már olimpiai sportág lesz Tokióban. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...